‘Op toer bij de boer’ steekt fietsend de taalgrens over

We zien vooraan v.l.n.r. Louise Theys, Magali Vanfleteren en Isabel Lavaert. Achteraan staan Christophe Theys, Maxim Buyssens, Jorne Lietaer, Geert Tanghe, Rik Margo, Linda Delepiere en Guy Bogaerd. © WO
Redactie KW

De Landelijke Gilde, KVLV en KLJ Lauwe-Rekkem bundelen op zondag 25 augustus opnieuw hun krachten voor de veertiende editie van de fietshappening ‘Op toer bij de boer’. De familiefietstocht doet vier boerderijen aan en na afloop staat er beenhesp op het menu.

Door Carlos Berghman

“De fietshappening ‘Op toer bij de boer’ is bedoeld voor de hele familie. Van groot tot klein, van jong tot oud”, vertelt Rik Margo, secretaris van de Landelijke Gilde Lauwe-Rekkem. “De fietstocht is 30 kilometer lang en laat de deelnemers kennismaken met het landbouwersmilieu. Er zijn vier stopplaatsen onderweg op evenveel hoeves. Daar zijn versnaperingen voorzien zoals fruit, desserttaartjes, ijscrème en streekbieren.”

De start en aankomst van het evenement is bij Lavaert Group in de Triloystraat 43 in Rekkem. Starten kan tussen 14 en 15 uur, de laatste fietsers worden tegen 18 uur terug aan de aankomst verwacht. Wie dat wil, kan daarna zijn of haar benen onder tafel schuiven voor een lekkere maaltijd met beenhesp. Deelname aan de fietshappening met maaltijd kost 18 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen tot 12 jaar. Wie zich beperkt tot het fietsen, betaalt 7 euro. Inschrijven kan tot 20 augustus via de website.

Ongerepte natuur

De fietshappening is ontstaan uit de hoevefeesten van weleer. Die formule sprak niet meer echt aan en dus gingen de Landelijke Gilde, de KVLV en de KLJ samen op zoek naar iets nieuws. “Zo is de fietstocht ‘Op toer bij de boer’ ontstaan, die we traditiegetrouw op de laatste zondag van augustus fietsen”, aldus Rik. “Jaar na jaar zien we het aantal deelnemers stijgen. Vorig jaar hadden we ondanks het mindere weer toch nog 800 fietsers. Dit jaar rekenen we alvast op ideaal fietsweer en hopen we op een recordaantal geïnteresseerden.”

Welke boerderijen bezocht worden op 25 augustus, is een verrassing die de organisatoren bewaren voor de dag zelf. “Wel kan ik al vertellen dat we de taalgrens oversteken. We zullen grotendeels fietsen langs landelijke wegen en ongerepte stukjes natuur in Henegouwen”, besluit Rik.

Info: www.optoerbijdeboer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier