Op tocht door Tielt via Fietselroute en Happy Feetwandeling

Er valt heel wat te beleven onderweg. © foto Nele
Redactie KW

Stad Tielt pakt uit met een gloednieuwe ‘Fietselroute’. Tijdens de route wordt er afwisselend gefietst en gewandeld. Tussendoor kunnen de deelnemers inpikken op een Happy Feetwandeling of picknicken in een bubbel-babbelhoekje.

“De Fietselroute is een leuke combinatie van wandelen en fietsen en loopt nog tot september”, vertelt Charlien Degraeve, deskundige Toerisme bij stad Tielt. “Er kan gestart worden met een mooie fietstocht via de uitgestippelde blauwe route van Amusant Platteland. De tocht is een route van 36 km en start aan de Tieltse Markt. Deze fietstocht brengt de fietser langs de drie dorpskernen van Kanegem, Aarsele en Schuiferskapelle en de Poelberg. Vanuit elk van de drie dorpskernen en vanuit het Poelbergbosje kan je vervolgens inpikken op een Happy Feetwandeling. De wandelingen zijn 2,5 tot 3 km lang. Langs de Happy Feettrajecten tref je telkens een bubbel-babbelhoekje aan. In deze hoekjes kan men eventjes uitblazen op de kleurrijke boomstam-stoeltjes”.

In de bubbel-babbelhoekjes kan je genieten van het mooie uitzicht, van een lekkere picknick of van de kracht van literatuur. De leerlingen Woord van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord werkten hier graag aan mee.

Kinderquizjes

“Enkele leerlingen van de afdeling Woord van de Stedelijke Academie zorgen ervoor dat je in elk bubbel-babbelhoekje kan genieten van een uitgebreid aanbod aan knotsgekke filmpjes, zelfgeschreven literaire teksten en boeiende luisterverhalen”, gaat Charlien verder.

“Hun creativiteit kan je ontdekken door de QR-codes in te scannen en daarna krijg je toegang tot de mooiste verhalen. De bibliotheek maakte een keuze en sprak enkele mooie verhalen in. Er werd ook aan de kinderen gedacht. Zo is er een quiz voorzien die de route extra leuk maakt. De quizjes richten zich tot kinderen van zes tot acht jaar en van acht tot tien jaar. Kinderen die de quizjes hebben afgelegd krijgen een leuk gadget dat je kan ophalen in de bibliotheek.” (NS)

De volledige Fietselroute kan je terugvinden op RouteYou of kan opgevraagd worden aan het Stadspunt Tielt of via www.visittielt.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier