Op ‘t Zand in Brugge kan je meer dan 100 kazen proeven

Burgemeester Renaat Landuyt en Wendy Van Wanten lusten wel een stukje kaas. © Davy Coghe
Redactie KW

Op het nog maar net vernieuwde plein ‘t Zand in Brugge heeft zondag de jaarlijkse Kaasmarkt plaats. Je kunt er nog tot 18 uur meer dan honderd kazen proeven.

Naar jaarlijkse traditie vindt ook deze eerste zondag van september opnieuw de Kaasmarkt plaats in een organisatie van Brugge Kaas. Voor deze editie was Wendy Van Wanten de eregast. Ze mocht samen met ereschepen Jean-Pierre Vandenberghe, sinds jaar en dag voorzitter van de Kaasmarkt, en schepen voor lokale economie Hilde Decleer de eerste grote bol Brugge Kaas aansnijden en zo werd deze Kaasmarkt om 11 uur officieel geopend.

Veel kaasliefhebbers op 't Zand.
Veel kaasliefhebbers op ‘t Zand.© Davy Coghe

Daar waar het evenement vorig jaar nog op het Beursplein plaats vond, wegens de werkzaamheden op ‘t Zand, keert het dit jaar terug naar het totaal vernieuwde plein, ‘t Zand dus. Daar staan in een rechthoek opgesteld tientallen kaaverkopers en producenten met een kraampje. Er zijn meer dan honderd soorten Belgische en buitenlandse kazen te proeven en natuurlijk kan alles ook aangekocht worden.

Om de dorstigen te laven zijn onder meer de Brugse Autonome Bierproevers present met hun Bab Mystere en andere lekkere biertjes. Nog de hele dag door is er animatie met onder meer een blaaskapellenfestival en er werd ook aan kinderanimatie gedacht. De zon is alvast van de partij dus wie nog van de sfeer en de kaas wil komen genieten kan nog op ‘t Zand terecht tot 18 uur.

(PDV-foto’s Davy Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.