Op liefde staat geen leeftijd: bewoners WZC Westerlinde vieren Valentijn

Valentijn is zeker niet alleen voor jonge mensen. Zo vierden ze in WZC Westerlinde al een vroege Valentijnsdag. Het woonzorgcentrum verraste de koppels met een rijkelijk dessertbuffet en dat was voor hen een meer dan welkom lichtpuntje in deze pandemie.

© Stefaan Beel
© Stefaan Beel

Zo vierden Joanna Vannieuwenhuyze (98) en Carlos Arteel (86) Valentijnsdag in Westerlinde. Het koppel is al meer dan 60 jaar getrouwd en viert elk jaar Valentijn. “Wij gingen ieder jaar samen op restaurant”, zegt Joanna. “Maar nu gaat dat natuurlijk niet door het coronavirus.” De pandemie heeft niet alleen op Valentijnsdag een impact op Joanna en Carlos. “Enkele dagen nadat we hier kwamen wonen, waren we 60 jaar getrouwd. Maar een feest met de familie zat er dan natuurlijk niet in. Zelfs tijdens de oorlog hebben we zo’n dingen niet meegemaakt. Daar moesten we ook om 12 uur thuis zijn, maar we konden wel bijvoorbeeld gaan dansen.” Al kunnen Joanna en Carlos zeker van deze speciale Valentijnsdag genieten. “Het doet deugd dat we Valentijn vandaag toch kunnen vieren. Het is zeker apart en niet wat we voor ogen hadden, maar op deze manier lukt het ook.”

Ook voor Eddy Denolf (67) en Sabine Billiet (53) was het een Valentijnsdag in het woonzorgcentrum. Sinds Eddy zes jaar terug Sabine uit de nood hielp toen ze een sleutel achter de verwarming had laten vallen, is het koppel onafscheidelijk. Eddy woont in Westerlinde sinds deze zomer, maar Sabine woont nog in Tielt. Dat was niet makkelijk voor het koppel. “Door de maatregelen en ook omdat Sabine afhankelijk is van de mindermobielencentrale, hebben we elkaar vorig jaar drie maanden niet gezien. We belden wel iedere dag, maar dat is niet hetzelfde. Gelukkig kan Sabine sinds dit jaar weer wekelijks op bezoek komen.” De voorbije jaren vierden de Tieltenaars Valentijn niet. “We vinden Valentijnsdag normaal niet zo speciaal, maar doordat we elkaar zo lang moesten missen, vinden we het wel eens leuk om er dit jaar eens een bijzondere gelegenheid van te maken.” (Jaron Demyere)

 © Stefaan Beel
© Stefaan Beel

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.