Op het Rodenburgplein is er plaats voor drie bubbels

Het vierde, vijfde en zesde leerjaar kan op het Rodenburgplein spelen. © EDB
Redactie KW

Op vraag van basisschool Rodenburg maakt stad Kortrijk van 8 tot 30 juni het stukje van het Rodenburgplein dat net voor de school ligt verkeersvrij.

Directeur Stephanie Bastoen vroeg het afsluiten van het deel van het Rodenburgplein aan om de bubbels van het vierde, vijfde en zesde leerjaar apart te laten spelen over de middag, nu alle leerlingen weer naar school komen na de coronasluiting. De tijdelijke maatregel geldt van 8 tot 30 juni.

Volgens stad Kortrijk is de intensiteit van het autoverkeer op dat stukje van het Rodenburgplein bijzonder laag en is de impact op het autoverkeer beperkt als er op die plaats een strook afgesloten wordt voor verkeer. De rest van het Rodenburgplein blijft toegankelijk voor verkeer vanuit de Abdis Erkastraat richting de Joanna Van Konstantinopelstraat. Deze wegomlegging is echter niet aangeduid. “Als de maatregel positief geëvalueerd wordt, kan een permanente aanpassing overwogen worden“, luidt het bij de stad. “De maatregel wordt dan geëvalueerd met de bewoners en de school.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.