Op Heerlyckheyt Roonen Bergh staat de langste tafel klaar

De langste tafel in Heuvelland. Als dat geen fijne plek voor een picknick is... © EF
Redactie KW

Op het domein Heerlyckheyt Roonen Bergh in Westouter staat vanaf deze zomer de langste tafel: dertig meter lang en zéér geschikt voor een picknick ‘with a view’.

“De tafel is aan één stuk dertig meter lang en krijgt een centrale plaats op het domein tussen de wijnvelden. De deelnemers hebben er een mooi zicht op het dorp van Westouter, en in de verte op de Cats- en de Casselberg”, zegt Simon Riquière. De tafel is gemaakt uit duurzaam materiaal en ontworpen door West-Vlaming Dirk Weynants van het bedrijf Extremis.

Met het project wil het vakantiedomein inspelen op het DNA van de Westhoek. “Er is het aanbod van een picknick met ambachtelijke lokale producten. We spelen in op de samenhorigheid en het belevingsgevoel. We hebben de mogelijkheid om meerdere families coronaveilig aan de tafel te zetten. En het uitzicht is weergaloos, met vergezichten tot aan de kust.”

De groepen die Simon graag aan de tafel ziet, zijn van diverse oorsprong. “Families, bijvoorbeeld, of vriendengroepen, teams van bedrijven, dag- en verblijfstoeristen uit België, Nederland en Frankrijk. We bieden hen in het unieke decor van het domein de mogelijkheid om in een groep van minimum 14 tot maximum 50 mensen van een streekpicknick te genieten.”

Wijn proeven

De langste tafel opent ook de deuren naar de wijnproeverij. “We hebben ondertussen zo’n 11.000 wijnstokken aangeplant. De eerste oogst voorzien we in september, met daaruit onze eerste wijnen. Die wijnen zullen via een webshop en op het domein kunnen gekocht worden.”

Aan het gebruik van de tafel is een reservatieverplichting gekoppeld. “De eigen gasten krijgen voorrang, maar je hoeft hier niet te logeren om de tafel te mogen gebruiken. Er kunnen ook korte publieke muziekevenementen aan gekoppeld worden.”

“Tot slot nog even dit: de picknicktafel staat aan de achterzijde van het domein, de parkeerplaatsen voor het publiek bevinden zich vooraan op de site. Mensen in een rolstoel kunnen, met begeleiding, de plek bereiken via een verhard pad, waarop je ook vlot met een buggy kunt rijden. Aan de kop van de tafel kan één iemand in een rolstoel zitten. De tafel is helaas niet geschikt om veel mensen met een beperkte mobiliteit te ontvangen.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier