Op Finse piste in Tielt moeten lopers modderpoel trotseren

Het verschil tussen de piste bij de opening en nu is groot. © Stad Tielt/GF
Redactie KW

De Finse piste aan de Ringlaanvijver in Tielt heeft dringend een onderhoudsbeurt nodig. Dat zegt oppositiefractie N-VA/Open VLD.

“Door de verstrengde coronamaatregelen mogen de Tieltenaren niet meer binnen sporten. Buiten kan dat wel nog, maar wie de loopschoenen aanbindt, botst bij de ingang van de piste aan de Burggraaf Vande Vyverelaan op een modderpoel die het loopparcours onderbreekt en de schoenen van de lopers en bezoekers onder water zet. Het gevolg van bandensporen en onaanvaardbaar”, zegt raadslid Simon Germonpré.

Hij stelt dat er een nieuwe schorslaag moet komen. “Dat is natuurlijk maar een tijdelijke oplossing, al gaan we dat op korte termijn doen”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt. Volgens haar vormen de aanwezigheid van weinig doorlaatbare kleigrond en de Poekebeekbron het probleem. “Na de werken die daar in februari volgend jaar starten, en waarbij de Finse piste deels wordt afgesloten, gaan we kijken voor een structurele oplossing. We denken aan een onderlaag in kiezel, een vlonderpad of het ophogen van het natste deel van de piste.”

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.