Op de Paanders dansen de misdienaars de Jerusalema

Diaken Davy Verkest samen met de dansende misdienaars : Yara en Yorben Verkest, Fien Vanslambrouck, Geike Durieu en Lore Goethals. © LB
Redactie KW

Wie zei er ook weer dat de Paanders een levende parochie is? Het parochiaal leven wordt nu nog extra glans bijgezet door de plaatselijke misdienaars die samen met de diaken een dansje hebben ingestudeerd dat al tot in Roemenië ‘geliked’ wordt.

Diaken Davy Verkest: “Het begon allemaal toen ik het lied Jerusalema liet horen. De misdienaars vonden het een supertof nummer en vertelden me dat er reeds in heel wat landen hierop gedanst werd. Het lied, een Zuid-Afrikaans nummer van Master KG, heeft ondertussen het internet veroverd. Vooral door toedoen van enkele Angolese jongeren die er een dansje op verzonnen terwijl ze hun bord leegaten. Het dansje ging in een mum van tijd de wereld rond en wordt nu door iedereen gekopieerd.”

“De tekst is vrij eenvoudig en kan eveneens in gospelstijl gebracht worden. Hoofdthema is de wereldwijde verbondenheid, ook tijdens de coronacrisis.”

Dans ingestudeerd

“We hebben dus met vijf misdienaars dit dansje in een mum van tijd ingestudeerd. Door de sociale media is het nu al populair niet alleen in België maar ook van Nederland tot in Roemenië. Hier op de parochie krijgen we ook veel lof, mensen vinden het fijn dat er in de kerk iets gebeurt nu we slechts met een beperkte groep de eucharistievieringen mogen bijwonen. Ook de misdienaars vinden het reuze om net voor de start van het nieuwe schooljaar hiermee uit te pakken.”

Fantastisch nummer

Misdienaar Geike Durieu: “Ik vind het een fantastisch nummer en de dance challenge hebben we zeer snel onder de knie gekregen. Ik denk dat we na een uurtje oefenen alle bewegingen onder de knie hadden. Ik zal het straks zeker aan al mijn klasgenoten en aan de juf aanleren… misschien danst binnenkort heel de school op de tonen van Jerusalema.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier