Op de markt in Blankenberge: “Voelde als een eerste schooldag”

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In Blankenberge vond vandaag voor het eerst weer een wekelijkse markt plaats. Een stormloop werd het niet.

Peter Lanckriet en zijn vrouw Martine Goetinck van De Echte Brugsche Lookworsten zijn in een opperbeste stemming: na twee maanden lockdown mochten ze vandaag eindelijk weer de markt op. “Ik ben vannacht vier keer wakker geschrokken met het idee dat ik mij overslapen had. Ik voelde echt die opwinding van een eerste schooldag”, glimlacht Martine. “Na twee maanden zijn we het niet meer gewoon om zo vroeg op te staan hé. Ook de handelingen waren er een beetje uit.”

Ook Peter is blij dat hij weer mag opstaan om te werken. “Ik heb mijn klanten echt gemist. En zij mijn worst”, knipoogt hij. “Al is het vandaag wel nog echt kalm; ik schat dat we hier in Blankenberge maar een derde van onze gebruikelijke omzet zullen draaien. De mensen zijn bang hé. Ze blijven zo niet hangen op de markt.”

Voor de gezelligheid

Blankenbergenaars Rik Vlasschaert en Rachel Van de Vijver zijn blij dat hun wekelijkse marktdag weer mag plaatsvinden. “Normaal komen we voor de gezelligheid en een koffietje, vandaag is het wel een heel andere beleving. Maar we zijn toch blij dat we weer naar de markt kunnen komen. Dit voelt veiliger dan de supermarkt”, zegt Rachel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier