Op de koppen lopen op San Silvestercross in Sint-Eloois-Winkel

foto Jan Stragier © Jan Stragier
Redactie KW

Voor de 43-ste editie was het weer op de koppen lopen. Een prima weertje dit keer voor een loopwedstrijd, het is ooit anders geweest !

De kleine cross bij de heren kreeg een heel spannend verloop. Al snel vormde zich een klein kopgroepje met Stijn Depoorter, Wout Van Belleghem, Maxim Kerremans en Jasper Sabbe. Halfweg koers liep Jasper Sabbe een tiental meter voorsprong bij elkaar, maar de omroeper moest minuten later meedelen dan Jasper zich misschien een beetje vergaloppeerd had, want hij moest zijn kompanen weer naast zich dulden. Er zat duidelijk een spurt aan te komen en dan bleek dat Jasper Sabbe zijn krachten niet helemaal opgesoupeerd had. Hij haalde het met minieme voorsprong op Wout Van Belleghem. Stijn Depoortere eindigde derde.

Na de wedstrijd konden we deze woorden nog bij winnaar Jasper ontfutselen : “Ik was dit jaar gestart met de ambitie om te winnen. Die was gewettigd, omdat ik verleden jaar in deze wedstrijd nog tweede werd. Ik had al een overwinning in Roeselare op zak, ik wist dus dat de vorm goed was. Normaal betwist ik triatlons, maar omdat mijn sponsor hier mede-organisator is, teken ik present. Mijn seizoen start eigenlijk maar in mei, maar winnen is altijd plezant !”

In de kleine cross bij de dames stond geen maat op Lotte Claes. Ze finishte met meer dan 40 seconden voorsprong op nummer twee : Femke Deleu. Michelle Debal vervolledigde het podium.

De grote cross bij de heren verliep dan weer een beetje spannender. Nummer twee Bjarne Vanderbeken moest maar een 17-tal seconden toegeven op winnaar Sybren Baelde. Jasper Vitse wist zich als derde te plaatsen. En bij de dames was er alweer grote overmacht van winnares Jonnie Vanhoutte. Ze hield Maaike Ryngaert anderhalve minuut achter zich. Tessa De Schepper kwam als derde over de meet.

Dit zijn de winnaars bij de overige categorieën : eendjes, jongens Mats Vermaut, meisjes Louise Vandenhende, benjamins, jongens Feike Vandewalle, meisjes Elise Viaene, pupillen, jongens Maarten Velghe, meisjes Fran Van Hollebeke, kleine cross Ledegemnaars, heren Jaron Brugghe, dames Sofie Cambier, grote cross Ledegemnaars, heren Jeroen Nollet, dames Rhune Vansteenkiste. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier