Op de fiets veilig de kustpolders verkennen

© LI
Redactie KW

Westtoer stelde in Oudenburg de nieuwe Polderrandfietsroute voor.

In een lus van 47 kilometer rij je met de fiets door Gistel, Oudenburg, Jabbeke, Ichtegem en Zedelgem, met langs de weg talrijke bezienswaardigheden. De voorstelling vond plaats in de Abdijtuin van het RAM in Oudenburg.

“Het is de bedoeling dat je langs veilige wegen dit prachtige stukje Brugs Ommeland gaat ontdekken. De Polderrandfietsroute biedt weidse open bossen en mooie landschappen. Er zijn ook heel wat bezienswaardigheden zoals het natuurdomein Hoge Dijken in Roksem, de Stationsput in Eernegem, het Wielermuseum op de Oostmolensite in Gistel en het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg. Langs de weg zijn er vele gezellige terrasjes om even op adem te komen”, legt Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer, uit.

Elke West-Vlaamse krijgt in de nabije toekomst zes dergelijke fietsroutes. Van de nieuwe Polderrandfietsroute, die bewegwijzerd is met zeshoekige bordjes, is een viertalige brochure met kaart beschikbaar. Die kost 3 euro en is te koop bij de toeristische diensten van de steden en gemeenten waardoor de fietsroute loopt.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier