Op afspraak naar de gemeentediensten in Ardooie en toch sportkampen in paasvakantie

© iStock
© iStock
Redactie KW

Vanaf vandaag, maandag 29 maart, kan je in Ardooie alleen nog op afspraak naar de verschillende gemeentediensten gaan. “Een extra maatregel om het coronavirus buiten onze gemeente te houden”, zegt burgemeester Karlos Callens.

Omdat er weer meer coronabesmettingen zijn in ons land neemt het gemeentebestuur van Ardooie extra veiligheidsmaatregelen. De gemeenteraadszitting van maart wordt een maand opgeschoven, naar de gemeentediensten kan je alleen nog op afspraak en de kampen in de paasvakantie grijpen wel plaats.

Fysieke contacten beperken

“Verschillende lokale besturen werken al enige tijd op afspraak”, zegt burgemeester Karlos Callens (Groep 82). “Onze gemeente deed dat nog niet. Het gemeentehuis heeft ruime openingsuren en het voorbije jaar merkten we duidelijk minder passage aan de balies. Wachtrijen waren er zelden. Voor sommigen zal een afspraak maken misschien een drempel zijn, maar we moeten er echt alles aan doen om fysieke contacten te beperken.”

De maatregel gaat in vanaf maandag 29 maart. Hoe lang is nog niet bepaald. Een afspraak maken doe je via telefoon 051 74 40 40, via mail info@ardooie.be of rechtstreeks bij de betrokken dienst. De gemeenteraadszitting van maandag 29 maart wordt verdaagd naar maandag 26 april.

Toch kleuter- en kidskampen

“Ardooie organiseert in de paasvakantie verschillende kampen”, zegt jeugdschepen Véronique Buyck (Groep 82). “Die grijpen allemaal plaats. Het overlegcomité bepaalde wel dat er maximum 10 kinderen in eenzelfde bubbel mogen zijn. Ons kleuter- en kidskamp telt 50 deelnemers, onze sportkampen 75. Per bubbel moet er een afzonderlijke ingang, sanitair, binnenruimte, buitenruimte en begeleiding zijn. Ik weet dat er bij sommige andere lokale besturen kampen geschrapt worden, maar het gemeentebestuur van Ardooie is ervan overtuigd dat er veilige én kwalitatieve kampen kunnen georganiseerd worden. En dan moet je dat ook doen. Vooral voor het welzijn van de kinderen.”

De schepen zei ook dat er in de twee komende weken ook noodopvang in kinderopvang Filoetje is. “Voor kinderen van wie beide ouders kunnen aantonen dat ze niet kunnen telewerken. Ook die opvang moet in bubbels van 10 kinderen gebeuren en daarom moeten we die opvang beperken tot een noodopvang.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.