Op 7 september eerste BK Duimworstelen in Ingelmunster

Redactie KW

Het allereerste Belgisch Kampioenschap Duimworstelen zal plaatsvinden op zaterdag 7 september in Ingelmunster. Dit laat de Belgische Duimworstelfederatie weten.

De organisatie van dit kampioenschap gebeurt in samenwerking met de Scouts van Ingelmunster en het zal, afhankelijk van het aantal deelnemers, plaatsvinden op een nog nader te bepalen locatie. Er zal gestreden worden in vier categorieën : 12-15 jaar, 15-18 jaar, 18-21 jaar en 21-plus.

Duimworstelen is als unieke, laagdrempelige sport nog relatief onbekend. Met het eerste officiële Belgische kampioenschap probeert de Belgium Thumbwrestling Organisation, die zelf ook nog in haar kinderschoenen staat, haar stempel te drukken in de sportwereld.

“Bestond nog niet”

“Oorspronkelijk ging ik ieder jaar – op terugweg van ons Scoutskamp- iedere jongere af om eens te duimworstelen. Ik won iedere keer en zo kon ik mij altijd uitroepen tot Belgisch kampioen”, lacht initiatiefnemer Arthur Van de Putte. “Even later dacht ik na : zou dat bestaan in België ? Dat bleek dus niet het geval te zijn en zo is die bal aan het rollen gegaan om zelf een Belgisch kampioenschap Duimworstelen te organiseren. Ik besloot dat niet alleen te doen, maar deed een beroep op Liam Van Haverbeke, die zal meehelpen.”

Volgens de regels van het duimworstelen word je ingedeeld in een categorie. Daarna word je verdeeld in poules en volgt er een knockoutfase, waarna er uiteindelijk een finale volgt. Per categorie is er een Belgisch kampioen Duimworstelen voorzien. Hoe de reacties zijn ? We zijn nog maar begonnen met de campagne, maar iedereen vindt het wel ludiek en grappig. We hopen dat er wel respons komt.”

Inschrijven voor dit BK kan door 3 euro over te schrijven op volgend rekeningnummer: BE45 7390 1659 5889 met vermelding van voor- en achternaam, mailadres, categorie en geboortedatum. Inschrijven kan tot en met 25 augustus 2019. (PADI)

Op 7 september eerste BK Duimworstelen in Ingelmunster

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier