Op elke wijk en in de stadskern worden er knuffels op het openbaar domein verstopt, al zijn de meeste vrij gemakkelijk te vinden. Ze zijn alle voorzien van een lanyard of nekkoord en hangen vooral op plaatsen te grabbel waar kinderen komen, zoals groenzones en speelpleinen. Het is de bedoeling de gevonden knuffel mee te nemen en thuis achter het raam te plaatsen. Zo wordt 11 juli origineel én coronaproof gevierd.

Graag foto van het leeuwtje achter het raam nemen

De schattige leeuwtjes werden in de nacht van vrijdag op zaterdag door vrijwilligers in straten en op pleintjes gehangen. Het zijn er honderd per wijk en tweehonderd in het stadscentrum, of duizend in totaal. Uiteraard wordt er gevraagd om bij meerdere leeuwtjes per locatie ze niet meteen allemaal mee te nemen, zodat veel gezinnen de kans krijgen om knuffels te bemachtigen.

"We vinden dit een waardevol alternatief voor de 11 juliviering", straalt schepen van Cultuur Lieselotte Denolf. "Zoiets is kindvriendelijk én brengt mensen dichter bij elkaar - weliswaar met voldoende afstand in coronatijden. Wie een leeuwenknuffel heeft kunnen bemachtigen en achter zijn raam plaatst, mag daar een foto van nemen en op de sociale media posten met de vermelding #torhoutfeest. We zullen een aantal van die foto's via onze eigen promotiekanalen met de buitenwereld delen."

De Speelpleinbouwers trekken van wijk naar wijk

Intussen doet de stad zijn best om onder het motto Torhout zomert voor alle thuisblijvers in juli en augustus een uitgebreid pakket activiteiten te organiseren. Het volledige programma is te vinden op Visit Torhout.

Uniek voor de kinderen is de komst van De Speelpleinbouwers met Beernem als uitvalsbasis. Die groep volwassen speelvogels trekt tot en met 22 augustus elke zaterdag van wijk naar wijk. Met houten balken bouwen ze telkens tussen 14 en 16 uur samen met de kinderen een parcours van 80 meter lang. Dat lokale avonturenpark blijft een hele week staan. Don Bosco was de voorbije dagen aan de beurt en nu volgen nog Torhout-Oost (11 juli), Wijnendale (18 juli), De Goede Herder (25 juli), Driekoningen (1 augustus), Maria-Assumpta (8 augustus), Sint-Henricus (15 augustus) en de stadskern (22 augustus).

Op elke wijk en in de stadskern worden er knuffels op het openbaar domein verstopt, al zijn de meeste vrij gemakkelijk te vinden. Ze zijn alle voorzien van een lanyard of nekkoord en hangen vooral op plaatsen te grabbel waar kinderen komen, zoals groenzones en speelpleinen. Het is de bedoeling de gevonden knuffel mee te nemen en thuis achter het raam te plaatsen. Zo wordt 11 juli origineel én coronaproof gevierd.De schattige leeuwtjes werden in de nacht van vrijdag op zaterdag door vrijwilligers in straten en op pleintjes gehangen. Het zijn er honderd per wijk en tweehonderd in het stadscentrum, of duizend in totaal. Uiteraard wordt er gevraagd om bij meerdere leeuwtjes per locatie ze niet meteen allemaal mee te nemen, zodat veel gezinnen de kans krijgen om knuffels te bemachtigen."We vinden dit een waardevol alternatief voor de 11 juliviering", straalt schepen van Cultuur Lieselotte Denolf. "Zoiets is kindvriendelijk én brengt mensen dichter bij elkaar - weliswaar met voldoende afstand in coronatijden. Wie een leeuwenknuffel heeft kunnen bemachtigen en achter zijn raam plaatst, mag daar een foto van nemen en op de sociale media posten met de vermelding #torhoutfeest. We zullen een aantal van die foto's via onze eigen promotiekanalen met de buitenwereld delen."Intussen doet de stad zijn best om onder het motto Torhout zomert voor alle thuisblijvers in juli en augustus een uitgebreid pakket activiteiten te organiseren. Het volledige programma is te vinden op Visit Torhout.Uniek voor de kinderen is de komst van De Speelpleinbouwers met Beernem als uitvalsbasis. Die groep volwassen speelvogels trekt tot en met 22 augustus elke zaterdag van wijk naar wijk. Met houten balken bouwen ze telkens tussen 14 en 16 uur samen met de kinderen een parcours van 80 meter lang. Dat lokale avonturenpark blijft een hele week staan. Don Bosco was de voorbije dagen aan de beurt en nu volgen nog Torhout-Oost (11 juli), Wijnendale (18 juli), De Goede Herder (25 juli), Driekoningen (1 augustus), Maria-Assumpta (8 augustus), Sint-Henricus (15 augustus) en de stadskern (22 augustus).