Oostveldse chiro viert 60ste verjaardag met nieuwe lokalen

Niets dan lachende gezichten bij de opening van de Chiro-lokalen. © Reginald Braet
Redactie KW

De Oostveldse Chiro bouwde een feestje naar aanleiding van hun 60-jarig bestaan en de officiële inwijding van nieuwe lokalen. Ze hebben er lang moeten op wachten, maar eindelijk is de kogel door de kerk. De Chiro van Oostveld heeft nieuwe jeugdlokalen gekregen, een mooie realisatie, waarbij de jongeren zich thans volledig zullen kunnen uitleven, winter en zomer.

Er was dubbel feest bij de Chiro Oostveld naar aanleiding van hun 60-jarig bestaan en de opening van de nieuw lokalen. Burgemeester Jos Sypré feliciteerde de jeugdbeweging met haar jubileum en de nieuwe lokalen. Schepen van Jeugd Ruben Strobbe (CD&V) reageerde enthousiast. “Hier in de Chirogemeenschap ligt de basis voor nog zo veel meer moois dat Oostveld te bieden heeft. Een Oostveld dat bruist, een Oostveld dat leeft. Daarin geloven we en daarin investeert Gemeente Beernem met volle overtuiging.”

Vernieuwing noodzakelijk

Tevens was er een gewaardeerde dank aan ereburgemeester Johan De Rycke voor zijn vastbeslotenheid bij de opstart van het dossier. “Uw kennis van Oostveld als Veltenaar en als oud-leider van de vereniging was van grote meerwaarde”, wilde Jos Sypré nog kwijt.

Ook bij de oppositiepartij N-VA was men gelukkig met deze realisatie. “Het was geen geheim dat de Chirolokalen al jaren versleten waren”, aldus raadslid Gijs Degrande. “Om een kwaliteitsvolle jeugdwerking mogelijk te maken, waren de nieuwe lokalen absoluut noodzakelijk. De nood was in de vorige legislatuur al bekend, zodat we het dossier konden opstarten”, vertelt Degrande, die toen als schepen van Jeugd aan de basis lag van de vernieuwing.

Bijsturing plannen

“Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en er is een lange weg afgelegd. Van plannen, overleg, bijsturing en nog eens plannen en nog meer overleg. Het is uiteindelijk zover. Het doet veel plezier om de Chiro hun nieuwe lokalen te zien betrekken. Ze zijn klaar om de volgende zestig jaar aan te vatten”, hoopt Gijs Degrande nog. (Reginald Braet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier