Oostrozebekestraat in Ingelmunster wellicht in oktober al volledig afgewerkt

Schepen van Openbare Werken Jan Rosseel in de Oostrozebekestraat, ter hoogte van de Sint-Jozefsschool. (Foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Wie door de Oostrozebekestraat rijdt, zal al gemerkt hebben dat de werken heel vlug opschieten. Vorig jaar lagen de werken een periode stil, maar uiteindelijk zal de straat wellicht nog eerder zijn afgewerkt dan voorzien.

De werken in de Oostrozebekestraat gebeuren in vier fases. Fase één was de rechterkant vanaf ‘t Vliegend Paard tot aan de Fortstraat. Deze fase is al afgewerkt. Fase twee is de linkerzijde en dit vanaf ‘t Vliegend Paard tot aan het laagste punt van de Oostrozebekestraat ter hoogte van de Fortstraat waar de beek loopt. Fase drie en vier zijn vanaf de Fortstraat tot aan de rotonde met de Ringbaan. Fase drie is de linkerzijde, fase vier de rechterzijde.

Nu fase twee

Fase één is al afgewerkt. Dat is de fase waar het verkeer nu al kan oprijden in eenrichtingsverkeer vanaf ‘t Vliegend Paard naar het centrum toe. Deze fase is voorzien van asfalt (nog geen toplaag), voetpaden en opritten. Momenteel is de aannemer bezig met fase twee. Het beton werd al in slipvorm gegoten. Binnen twee weken wordt ook de onderlaag van asfalt voorzien. Momenteel is eveneens al de vierde fase gestart. Dit is de rechterzijde, wanneer je vanuit Oostrozebeke naar Ingelmunster rijdt. De volledige afwerking start meteen na fase twee. De derde en laatste fase (na fase vier) is de kant van garage Oosterlinck.

Schepen van Openbare Werken Jan Rosseel (N-VA) zegt dat de werken vlot verlopen en dat ze zelfs twee tot drie maanden voor zijn op het schema. “Vorig jaar was het lang droog weer, waardoor er maar weinig weerverletdagen werden geteld. Alle rioleringen zitten er ook al in en 95 procent van de aansluitingen zijn al uitgevoerd. Vermoedelijk zijn de werken in de Oostrozebekestraat klaar in september of oktober.”

“Enkel de rotonde wordt nog niet heraangelegd. Dit project wordt pas uitgevoerd nadat de centrumbrug klaar is, anders zit het verkeer in Ingelmunster serieus in de knoop”, zegt schepen Rosseel.

“Aan de rotonde werd er al een bypass aangelegd, dit waar de auto’s van de garage Vankeirsbilck staan. Deze bypass wordt nu nog niet in gebruik genomen, maar wel later wanneer de vernieuwde rotonde is afgewerkt. Door dit nu al uit te voeren, zal men in 30 in plaats van in 60 werkdagen de nieuwe rotonde kunnen aanleggen. Belangrijk bij de nieuwe rotonde is dat de fietsers niet meer net naast de rijweg zullen rijden. Er zal wat tussenruimte zijn, waarop de fietsers veilig terecht kunnen.”

Twee obussen

De schepen wist ook nog te vertellen dat er tijdens de werkzaamheden in de Oostrozebekestraat op twee verschillende momenten twee obussen werden gevonden. Er was nooit gevaar voor de omwonenden. De obussen werden opgehaald en opgeruimd door DOVO. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier