Oostrozebekenaar richt coronanoodfonds op voor Indische families

Voedselpakketten worden in de omgeving van het schoolproject uitgedeeld om de grootste nood te lenigen. © CLY
Redactie KW

Luc Tanghe is al jaren actief in Zuid-Indië rond de wereldstad Chennai waar hij er samen met zijn vereniging Xavi-Indië mee voor helpt zorgen dat kinderen er naar school kunnen. Omdat het coronavirus ook daar hard toeslaat, heeft hij nu een noodfonds opgericht om medicijnen en voedselpakketten te kunnen aankopen.

Oostrozebekenaar Luc Tanghe is al jaren actief in Chennai waar hij samen met zijn vereniging Xavi-Indië een groot onderwijsproject heeft opgericht met als doel de kinderen uit de kinderarbeid te halen. Voor amper 10 euro per maand sponsoren vele mensen uit België een kind uit een kansloze familie waardoor ze onder meer het studiegeld kunnen betalen. Ondertussen heeft de vereniging van Luc Tanghe al 800 kinderen op deze manier naar school kunnen sturen en zijn er ook al tientallen afgestudeerd met een volwaardig diploma.

Helaas is de situatie er momenteel minder rooskleurig. “Het coronavirus is nu sinds een paar weken ook aanwezig in en rond de stad Chennai”, verduidelijkt Luc Tanghe. “De regering heeft al voor verschillende weken de lockdown in Indië verlengd. Dus ook daar blijven scholen, bedrijven, bars en restaurants gesloten op bevel van de overheid.”

Geen inkomsten

“Momenteel is er geen werk, maar toch lopen veel mensen nog op straat om eender welk karweitje te doen want anders hebben ze geen inkomsten en dus ook geen eten. Er zijn ook heel wat zieken die komen aankloppen in de kliniek van de Seva Sisters in Manali (Xavi-Indië zorgde voor de uitrusting van het ziekenhuis, red.). Maar er zijn jammer genoeg te weinig middelen om medicatie te kunnen aankopen”, legt Luc Tanghe uit.

Om de vele families te kunnen helpen, heeft de vereniging Xavi-Indië nu een coronanoodfonds in het leven geroepen om medicijnen en voedselpakketten aan te kopen. Luc Tanghe doet dan ook een warme oproep om hen te helpen door te doneren op rekening BE 75 0688 9199 5051 of BE 15 7373 7373 0030 met vermelding coronanoodfonds. Iedere gift is welkom en fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro. (CLY)

Meer info op www.xavi-indie.org.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier