Oostrozebeke start infocampagne dorpskernvernieuwing

Een beeld van hoe de kerkomgeving er na de verfraaiingswerken uit zal zien. © foto CLY
Redactie KW

Het dossier rond de dorpskernvernieuwing komt al jaren met de regelmaat van de klok op de agenda van de gemeenteraad, maar nu lijken de werken toch te starten. Tenminste, als corona geen roet in het eten gooit…

Binnenkort starten de werken ter vernieuwing van de dorpskern in Oostrozebeke. Daardoor zal de doortocht van de N357 (Wielsbekestraat en Hoogstraat) in verschillende fases onderbroken worden.

Volgens schepen Olivier De Marez is de timing in deze coronatijden wat onzeker, maar de voorbereidingen blijven onverminderd voortgaan. “Wij gaan er echt alles aan doen om de handelaars maximaal te ondersteunen tijdens de geplande dorpskernvernieuwing. We zullen ervoor zorgen dat ze steeds bereikbaar blijven.”

De start van de werken is voorzien begin mei. Er zijn al infovergaderingen voor ondernemers en bewoners achter de rug. Intussen wordt ook gewerkt aan een goede bewegwijzering, die cruciaal is voor alle inwoners van de gemeente. Zij krijgen ook allemaal een extra infoblad rond de dorpskernvernieuwing in de bus. De gemeente lanceert ook een online infocampagne om de hinder bij de geplande werken ter vernieuwing van de dorpskern te minimaliseren. Die start op vrijdag 27 maart via de website www.oostrozebeke.be en bijhorende sociale kanalen. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier