Oostrozebeke maakt zich klaar als gastgemeente voor de 49ste Jumbo Run van Dominiek Savio

De werkgroep die er alles aan doet om van de Jumborun een echt feest te maken. © CLY
Redactie KW

Wie op zaterdag 24 augustus zijn wagen wil parkeren op de marktplaats is er aan voor de moeite. Van 13 tot 17 uur wordt die ruimte ingenomen door de deelnemers van de 49ste editie van de Jumbo Run uit Dominiek Savio Gits. Oostrozebeke verwelkomt als gastgemeente ongeveer 200 motorrijders. In hun zijspannen nemen ze kinderen en volwassenen met een beperking mee.

De colonne wordt verwacht omstreeks 12 uur op het gemeenteplein. Er wordt de hele namiddag animatie voorzien voor zowel deelnemers als bezoekers. “De Jumbo Run ontvangen is voor de medewerkers een heel arbeidsintensief gebeuren”, vertelt Evelien Ameye van de cultuurdienst. “Er worden meer dan 100 vrijwilligers ingezet en die komen vooral uit het verenigingsleven, aangevuld met veel losse medewerkers. Het hele gebeuren vindt plaats op het marktplein in open lucht, er wordt heel mooi weer voorspeld. Zo worden bijvoorbeeld 750 maaltijden aangeboden en daarvoor zijn veel helpende handen nodig.”

Sinds januari is een werkgroep al aan de voorbereiding bezig. “Maandelijks werd er vergaderd”, zegt Evelien nog. “Het is intussen 21 jaar geleden dat de Jumbo Run hier nog eens neerstreek. Voor Oostrozebeke is dat een hele eer en we hebben dan ook werk gemaakt van een aantrekkelijk programma.”

Rolstoeldansen

Tussen 13.30 en 16.30 uur staat er van alles te gebeuren zoals proeven van hoeveijs, verse pannenkoeken, springkastelendorp, brandblussen, schminken, straattekenen, volksspelen, rolstoelbadminton en demonstraties BMX. Precies om 13.15 uur worden een aantal mensen gehuldigd op het podium, door de mensen van Dominiek Savio. Het gaat om motorrijders die bijvoorbeeld al 25 jaar deelnemen. Aansluitend volgen demonstraties vendelzwaaien op de hoek van de parking.

In de sporthal worden demonstraties gegeven van rolstoeldansen en het geheel wordt afgesloten met dansoptredens op het podium. Om 17 uur maakt de karavaan zich klaar om te vertrekken en wordt het weer heel stil in het centrum van de gemeente.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier