Oostnieuwkerkenaars animeren senioren met boerenpaard

Nu het coronavirus volop door ons land raast, mogen de bewoners van het woonzorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke geen bezoek meer ontvangen. André Vandenberghe en Rita Verstraete uit Oostnieuwkerke trakteerden de bewoners zaterdagmiddag wel op een verrassing. Vanuit hun kamers konden ze genieten van boerenpaard Merrie.

Rita Verstraete en André Vandenberghe met boerenpaard Harmonie. © Joke Couvreur

Het is een moeilijke tijd voor de bewoners van De Oever. Verschillende activiteiten en uitstapjes zijn geannuleerd en ook bezoek is niet meer toegelaten. André Vandenberghe en Rita Verstraete vonden zaterdagmiddag een oplossing om de bewoners toch eens te plezieren. “In De Oever verblijft een tante van ons, de zus van mijn papa. Mijn vader, die als landbouwer aan de slag was, werkte vroeger met paarden. Ook de andere bewoners zullen de tijd van de boerenpaarden wel nog gekend hebben”, aldus Rita.

Nabij hun woning heeft het Oostnieuwkerkse koppel zelf enkele boerenpaarden. Zaterdagmiddag trokken Rita en André naar De Oever met Harmonie, een bijna drie jaar oude merrie. De bewoners genoten duidelijk van het tafereel.


Rita Verstraete, André Vandenberghe, Christin Depoorter en Christof Swaenepoel .
Rita Verstraete, André Vandenberghe, Christin Depoorter en Christof Swaenepoel .© Joke Couvreur

Moeilijke periode

De voorbije periode maakten familieleden van bewoners van het woonzorgcentrum zich zorgen. Velen vragen zich af hoe het nu met de bewoners van De Oever gaat. Directeur Liesbeth Van Damme stelt hen gerust: “Door het coronavirus moeten de familieleden onze bewoners al een tijdje missen. Ook voor de bewoners valt het bezoekersverbod zwaar, maar we doen er alles aan om deze moeilijke periode voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.”

Op de verschillende afdelingen van het woonzorgcentrum wordt voor een leuke en zinvolle dagbesteding gezorgd. “De bewoners stellen het goed. Onze zorgverleners volgen strikt alle richtlijnen op van de federale overheid.”

De medewerkers merken dat de vele berichtjes, tekeningen en knutselwerken die naar De Oever gebracht worden de bewoners deugd doen. “Helaas zijn de richtlijnen voor de woonzorgcentra verstrengd. We mogen geen cadeautjes meer in ontvangst nemen, uit voorzorg tegen het coronavirus.”

Om het gemis wat kleiner te maken kunnen de familieleden en de bewoners voortaan ook bellen of videochatten. Wie een dergelijke afspraak wil vastleggen, kan de medewerkers van De Oever bereiken via het telefoonnummer 051/26.38.58.

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.