Oostnieuwkerke verliest dorpsfiguur Willy Blanchard

© (Foto SBR)
Redactie KW

Voetbalvereniging KSK Oostnieuwkerke is in diepe rouw. Vrijdag is immers hun trouw lid Willy Blanchard overleden.

Willy was op de club jarenlang ploegafgevaardigde van de U15/knapen maar stond ook ruim 25 jaar achter de toog in de kantine. Hij was er gekend om zijn vele grappen en grollen met de klanten. Ook in de gemeente was hij een graag gezien persoon, zeg maar een dorpsfiguur in positieve zin.

Verhalen zullen de herinnering aan hem levendig houden. “Toen hij eens in café De Posthoorn een pintje aan het drinken was, kwam de politie binnen en vroegen luidop van wie de wagen was die verkeerd geparkeerd stond? Onmiddellijk zei Willy: ‘Dat is de mijne maar hij start niet meer en ik kom hier bellen om hulp. Als jullie willen dat hij verplaatst wordt, zullen jullie moeten helpen duwen naar een veiliger plek. Willy kroop achter het stuur, en die twee agenten duwden de wagen. Toen ze weg waren startte hij de wagen en reed gewoon naar huis. Die auto was gewoon perfect ok.”

Omwille de coronamaatregelen zal de afscheidsplechtigheid in intieme kring plaatsvinden in de aula van Funerarium Parmentier, Gitsestraat 60 te Roeselare, op donderdag 14 mei 2020 om 10 uur. Na de crematie zal de urne worden neergezet op het urnenveld van de gemeentelijke begraafplaats te Oostnieuwkerke.

(SBR)