Oostkampse sportjuwelen uitgereikt

Redactie KW

De gemeente zette haar sportkampioenen in de bloemetjes.

Ook werden de Oostkampse Sportjuwelen uitgereikt aan de sportman en sportvrouw van het jaar, aan de beloftevolle jonge sporter, de beloftevolle ploeg en de beloftevolle jonge sportploeg van het jaar.

Sportman Koen Naert

Schepen van sport Franky De Jonghe reikte dus vijf sportjuwelen uit. Als sportman van het jaar werd atleet Koen Naert verkozen. Hij werd Belgisch kampioen op de 10 kilometer en de halve marathon. Tijdens de marathon van Rotterdam liep hij de 4de beste Belgische tijd aller tijden: 2 u 10′ 16”. In de marathon van New York behaalde hij de achtste plaats.

Skye Marinx sportvrouw

Skye Marinx werd de sportvrouw van het jaar. In judo werd zij de provinciaal kampioene bij de +18-jarigen en ze behaalde heel wat ereplaatsen op verschillende toernooien. Wielrenner Viggo Van Neste werd de beloftevolle jonge sporter van het jaar. Hij combineert BMX en omnium piste. Hij is provinciaal kampioen BMX en Belgisch kampioen omnium piste.

Sportploegen van het jaar

Voor het tweede jaar op rij werden de provinciale beloften van KSV Oostkamp kampioen in hun voetbalreeks. Zij behaalden ook een sportjuweel. In het kunstzwemmen behaalden de junioren van KVO Oostkamp heel wat medailles. Zij doen het heel goed in de figuren, solo, duetten en internationaal. Op de internationale toernooien behaalden zij steeds ereplaatsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier