Oostkampse kunstenaars stellen tentoon in de plantentuin van Meise

De vier Oostkampse kunstenaren, die tentoonstellen in de plantentuin van Meise. © GS
Redactie KW

Vier Oostkampse kunstenaars, namelijk Geert Van Acker, Geert Van den Meerschaut, Alain Cool en Liliane De Baene werken mee aan de kunstroute, Natura Inspiratus, in de plantentuin van Meise

FedOS bestaat in 2020 70 jaar. Een mijlpaal voor FedOS en voor de geschiedenis van het sociaal-cultureel werk voor senioren en ze vieren dit met de kunstroute ‘Natura Inspiratus’, in samenwerking met de Plantentuin Meise. Natura Inspiratus is een kunstwedstrijd 50+, geïnspireerd door de natuur en met de onderliggende gedachte dat kunst en natuur de mensen kan verbinden.

“Door de coronamaatregelen trokken veel mensen massaal de natuur in op zoek naar rust, sereniteit en vertrouwen. De ratrace ontspringend hebben we nood aan contact met de natuur. Dat is onze steun in moeilijke tijden, want de natuur inspireert de mens altijd in goede en kwade dagen”, aldus Liliane De Baene.

Als ode aan de natuur zetten ze bij FedOs het talent van mensen centraal. Het talent om schoonheid te creëren en te delen met anderen in de prachtige groene setting en schoonheid van de Plantentuin Meise. Door middel van een bewegwijzerde kunstroute leiden ze jou door de natuur van de plantentuin, die voor de gelegenheid is opgesmukt met kunst 50+, waaronder de werken van de vier Oostkampse kunstenaars. Je kan op het parcours ook een vijftal kunstexpo’s bezoeken, elk gewijd aan het talent van een bepaalde groep mensen uit onze diverse samenleving. Daarnaast kan je in het kasteel van Bouchout mooie verhalen over de natuur beluisteren en geniet je in de openlucht van pöezie.

FedOS

FedOS vzw, toen ‘De derde leeftijd’, stond mee aan de wieg van het ontstaan van de ouderenverenigingen in België. De voorbije 70 jaar is FedOS vzw mee geëvolueerd met zijn doelgroep. Het profiel van de 50-plusser is grondig gewijzigd. Daar waar de derde leeftijd in 1950 het begin van de eindfase van het leven was, begint de 50-plusser in 2020 aan een nieuwe, dynamische fase. De sterke stijging van de levenskwaliteit geeft de 50-plusser uitzicht op een mooie toekomst, waarin eigen talenten openbloeien en waarin men zich kan blijven ontplooien.

Daarom creëren ze een nieuwe structuur. Kunst en cultuur voor en door 50-plussers, daar willen ze bij FedOs aan blijven werken. Cultuurparticipatie, levenslang en levensbreed leren zijn fundamenteel voor het algemeen welzijn van alle ouderen. De kunstroute Natura Inspiratus in de plantentuin van Meise is nog te bezoeken tot 8 september. (GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier