Oostkampse handelaars krijgen een veiligheidskit

Burgemeester Jan de Keyser en de medewerkster van Lokale Economie bij het uitdelen van de veiligheidskits aan de vertegenwoordigers van de verschillende Unizo-afdelingen en Shopping Oostkamp. © PH
Redactie KW

Op maandag 11 mei openen de winkels opnieuw hun deuren. Dit moet veilig kunnen gebeuren, zowel voor de handelaars als de klanten. Daarom heeft de gemeente gezorgd voor gratis basis-veiligheidskits voor de handelaars, met hierin onder meer mondmaskers, handschoenen en handgel.

De gemeente stelde een basis-veiligheidskit samen waarin affiches, grondstickers, mondmaskers, handschoenen en ontsmetting voor de handen zitten. Uiteraard blijven de hygiënemaatregelen en voldoende afstand houden belangrijk. Enkel op die manier kan veilig winkelen gegarandeerd worden.

Burgemeester rekent op burgerzin inwoners

“Onze handelaars hebben de voorbije weken al heel wat veerkracht getoond“, vertelt burgemeester Jan de Keyser. “Ze hebben gezocht naar oplossingen om hun klanten toch te kunnen bedienen via afhaaldiensten of online shoppen. Maar het is tijd dat ze hun fysieke winkel terug kunnen openen. En dat moet zo veilig mogelijk verlopen. Vandaar dat we deze gratis basis-veiligheidskits hebben voorzien. Ik reken ook op de burgerzin van de inwoners om alle maatregelen tijdens het shoppen in acht te nemen. Kom maandag weer shoppen in eigen gemeente en doe het veilig!

Gratis mondmasker

De gemeente Oostkamp voorziet voor elke Oostkampenaar vanaf 6 jaar een gratis mondmasker. Concreet zou elke inwoner 1 stoffen mondmasker ontvangen dat gewassen en hergebruikt kan worden. Het aantal mondmaskers wordt per adres in enveloppen verdeeld. Hoogst waarschijnlijk mogen de vrijwilligers die ze in de brievenbus zullen bedelen, de maskers op 15 mei afhalen in OostCampus. Er zit ook een gebruikershandleiding bij, zodat ze op een correcte manier gebruikt worden. (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier