Oostkampse boekenverkoop levert 1665 euro op voor goede doelen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Bibliotheek-infopunt tijdens het kermisweekend in augustus een boekenverkoop. Op die manier worden de rekken wat lichter gemaakt om plaats te maken voor nieuwere werken. Dit jaar liet men de verkoop nog twee weken langer lopen. De opbrengst, 1.665 euro, wordt aan het goede doel geschonken.

De vertegenwoordigers van de zes geselecteerde goede doelen kwamen naar de bibliotheek om elk een cheque van 277,50 euro in ontvangst te nemen. © PH

“In plaats van de bibliotheek uit te breiden, sorteren we de oudere werken uit de rekken en kunnen de bezoekers hun favoriete werken aankopen voor een prikje”, vertelt burgemeester de Keyser tijdens zijn openingswoordje.

“Normaliter gebeurt dat enkel in het zomerse kermisweekend maar deze keer kon men twee weken na de boekenverkoop nog altijd oude boeken aankopen. Daardoor is de opbrengst die naar zes goede doelen gaat ongetwijfeld nog verder opgelopen. De initiatieven die elk één zesde van het bedrag ontvangen zijn: begeleidingscentrum Spermalie-klavervier voor mensen met een sensorieel meervoudige beperking, Tope Sterk(er) een groep gemeentecollega’s die zich inzet voor Kom op Tegen Kanker, vzw Gandalf die vakanties organiseert voor mensen in armoede, Tope vzw de welzijnsschakel in de voormalige pastorie van Ruddervoorde, het Kruimelcafé dat mensen samenbrengt aan tafel en van ‘restjes’ uit winkels en restaurants heerlijke gerechten klaarmaakt en Welzijnsschakel ‘t Gezelleke uit de Schooldreef.”

Elk 277,50 euro

De vertegenwoordigers kregen uit handen van de burgemeester en schepenen Talloen en Roels elk een cheque van 277,50 euro overhandigd. De overhandiging gebeurde niet toevallig op de internationale Dag van de Vrijwilliger. Veel van deze initiatieven doen namelijk een beroep op verschillende vrijwilligers. De inzet van al deze mensen is voor onze gemeenschap onmisbaar. (PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.