Oostkampenaars vinden de weg naar Interbad voor Start to Crawl

Kristof Ryheul, is al elf jaar actief lid van ZVO, de Oostkampse zwemclub die heel wat actieve zwemmers heeft. In 2009 heeft hij voor het eerst zijn initiatorcursus afgewerkt om bij ZVO les te kunnen geven aan de jongeren en volwassen. Nu heeft hij weer een nieuwe groep gediplomeerde cursisten afgeleverd na een reeks ‘Start to Crawl’. Daarvoor trok hij naar het Interbad in Sint-Kruis.

Kristof Ryheul en zijn trainers samen met de recentste deelnemers aan ‘Start to Crawl’ in het Interbad die het diploma en een attentie van stad Damme kregen. Damme was deze keer de organisator van de lessenreeks. © PH

Vanaf 3 juli start daar een nieuwe ‘Start to Crawl’-cursus, telkens op woensdagavond om 20.30 tijdens juli en september. Ook veel Oostkampenaars vinden de weg daarheen, nu het zwembad van De Valkaart nog steeds gesloten is. “Tijdens de cursussen werk ik samen met de andere trainers, vooral naar stijlverbetering, conditie en techniek“, vertelt Kristof Ryheul.

“Gedurende vele jaren heb ik mij meer en meer verdiept in het zwemgebeuren en heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd. Sinds 2013 ben ik bij TZT (de Torhoutse zwemclub) trainer voor de competitiegroep en ga ik mee op wedstrijden en stages. Als sportverzorger en trainer wil ik zwemmers naar een hoger niveau brengen door hen te begeleiden in allerhande facetten van deze sport. Daarom heb ik ‘SwimCare’ opgericht. De naam bestaat uit twee woorden: Swim en Care. Swim gericht op het zwemmen en Care gericht op de verzorging.”

“Zwemmers kunnen last hebben van verschillende soorten blessures. De meest voorkomende zijn schouder- en knieblessures. Door aangepaste training, stretchen, versterking, massage of taping kunnen deze klachten verholpen of verminderd worden. Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan opwarming, stretchen en stabiliteit. Daar ga ik voor”, aldus zwemcoach Kristof Ryheul.

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.