Oostkamp zorgt met burenbrievenbussen voor een warme buurt

Martine Zutterman, Jan de Keyser, Sebastian Vande Ginste en Katrien Talloen bij de burenbrievenbus in Waardamme.© GST
Martine Zutterman, Jan de Keyser, Sebastian Vande Ginste en Katrien Talloen bij de burenbrievenbus in Waardamme.© GST
Redactie KW

De gemeente Oostkamp voorziet vanaf 8 april acht burenbrievenbussen, verspreid over de verschillende deelgemeentes, waardoor iedereen op deze manier kan laten weten dat ze zich zorgen maken om hun buren.

Oostkamp wil hiermee een stap verder gaan in het actief opsporen en aanpakken van de eenzaamheid en zo blijven inzetten op een warme buurt. Via straatambassadeurs en brugfiguren worden nu al veel signalen opgepikt, maar toch is de drempel om hulp te vragen nog te hoog.

Daarom heeft de gemeente, verspreid over haar grondgebied, de burenbrievenbussen in het leven geroepen. Iemand die een probleem opmerkt bij een van zijn buren of denkt dat die persoon hulp nodig heeft, kan er een briefje, al dan niet anoniem, posten in een van de acht brievenbussen.

Alle vragen en bezorgdheden worden met de nodige discretie door een klein team van bevoegde personen binnen de gemeente opgevolgd en dat binnen de maand.

Ook digitaal

Naast de acht fysieke bussen is er ook een digitale burenbrievenbus (warmegemeente@oostkamp.be) waar inwoners hun bezorgdheid kunnen uiten. Voor dringende zaken kan men bellen naar 050 81 99 06.

De brievenbussen hangen op de Baliebrugge op het dorpsplein aan de openbare toiletten, in Hertsberge in de Wingenestraat 10 aan de welzijnsschakel Het Hertenbos, in Moerbrugge aan de muur van de pastorie, in Nieuwenhove in de Lieven Gevaertstraat aan de muur van Nieuwvliet, in Oostkamp aan het Gezelletje, in Ruddervoorde op het Hofplein bij Tope vzw, in Steenbrugge bij de automatenshop langs de Legeweg en in Waardamme op het dorpsplein aan de achterkant waar de bib gevestigd is. (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten