Oostkamp zet meer dan 500 vrijwilligers in de bloemetjes

De gemeente Oostkamp ontving vrijdagavond meer dan 500 vrijwilligers die binnen de gemeente actief zijn en zo hun steentje bijdragen aan een warm en sociaal Oostkamp.

© GST

“We hebben met Oostkamp een groot probleem en jullie zijn daar de schuldigen van”, begon burgemeester Jan de Keyzer zijn toespraak. “We hebben van het KMI de melding gekregen dat, in vergelijking met onze buurgemeenten de temperatuur meer stijgt in Oostkamp. En dat komt door de warmte die jullie vrijwilligers uitstralen in het vele werk dat jullie dagdagelijks doen, als vrijwilliger. Een minder mobiele medemens helpen zijn ziek broer te gaan bezoeken, een luisterend oor vormen voor een eenzame, het vuil van anderen langs de straat gaan opruimen en zo veel meer. We kunnen jullie daar maar niet genoeg voor bedanken. Jullie staan dag in dag uit ten dienst van anderen, maar vanavond gaan we jullie met een klein schuldgevoel opzadelen, deze avond hoeven jullie eens niets te doen, buiten genieten en jullie laten bedienen, als dank voor de vele uren vrijwillige inzet het jaar door.”

Alle aanwezigen werden wel opgezadeld met een kleine opdracht, Ze kregen allemaal drie wensbriefjes met volgende vragen:

Hoe kan de gemeente jouw vrijwilligerswerk ondersteunen?

Heb je nog tips of opmerkingen?

Wat heeft jou overhaald om vrijwilliger te worden of hoe zou jij je vrienden overtuigen om vrijwilliger te worden?

“Ik kan niet beloven dat we al jullie wensen zullen kunnen waarmaken, maar je mag er zeker van zijn dat ik samen met alle schepenen al jullie wensen zullen lezen en zoveel mogelijk meenemen in het beleid dat we nu gaan uitstippelen”‘ besluit de burgemeester.

Daarna werden alle aanwezigen getrakteerd op een hamburger, vol-au-vent met frietjes en een dessertbuffet.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.