Oostkamp zet in op een zomer vol activiteiten en animatie

© foto GS
Redactie KW

Deze zomer leeft en bruist er heel wat in Oostkamp en om deze uitzonderlijke zomer zo gezellig en kleurrijk mogelijk te maken, zet de gemeente sterk in om alle verenigingen en initiatieven te steunen en ontmoetingsplaatsen voor hen te voorzien.

Na een ongewoon rustige periode waarin iedereen in zijn kot moest blijven, is het nu tijd om de zomer wat meer kleur te geven. Uiteraard mits de bepalingen rond coronavoorzorgen strikt op te volgen, maar wel met veel zin om te tonen dat Oostkamp ofwel 8020 leeft.

“Dat doen we door locaties voor kleinschalige activiteiten in open lucht aan te bieden, door elke zaterdag amiddag in de zomermaanden straatanimatie te voorzien in het centrum van Oostkamp en door ruimte te creëren voor ontmoeting op publiek domein”, aldus burgemeester Jan de Keyser.

Zaterdag 4 juli was er een steltenact van De Giraffen, levensgrote giraffen, statig en onverstoorbaar, af en toe hun elegante nekken buigend om aan een blad te knabbelen of een bezoeker te begroeten of te besnuffelen. Tom & Tom & Tom, de drie oudjes, halen het beeld onderuit dat oud worden ook oud zijn betekent.

Stapjes in het normale leven zetten

Het drietal viert het leven volop. Ze kruipen in lantaarnpalen, dansen op reggaemuziek of werken zich in onmogelijke posities. Hilde Van Laere aka Brise l’Ame SoLaere, een Oostkampse singer-songwriter bracht dan weer een tongue drum performance.

Zaterdag 4 juli openden de eerste drie pop-up openluchtlocaties waar verenigingen, buurtcomités, sportclubs en nog veel anderen coronaproof gebruik kunnen van maken. Het is de bedoeling om op deze locaties kleinschalige activiteiten te laten doorgaan en de inwoners de kans te geven op een aangename manier terug stapjes in het normale leven te zetten.

De pop-uplocaties op het Sint-Pietersplein in Oostkamp en op het Dominieksavio speelplein in Ruddervoorde blijven staan tot 31 augustus. De tent op het Moerbruggeplein staat er tot 14 juli waarna ze verhuist achtereenvolgens naar de Markt op de Baliebrugge, Het Dorpsplein in Waardamme het Kerkplein in Hertsberge om als laatste locatie opgesteld te staan in het Beukenpark.

Elke tent is voorzien van een container gevuld met tafels en stoelen en er is elektriciteit aanwezig. Extra materiaal en ondersteuning is mogelijk op aanvraag.

(GS/ foto GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier