"De gemeente volgt de coronamaatregelen op de voet en past de dienstverlening aan volgens mogelijkheden en noodzaak", meldt burgemeester Jan de Keyser. "Zo gaan, met de heropstart van de winkels, ook de openbare toiletten weer open en zijn er aangepaste openingsuren in het recyclagepark in de Siemenslaan tijdens de week van Hemelvaart."

Concreet kunnen inwoners er op dinsdag 19, woensdag 20, vrijdag 22 en zaterdag 23 mei, telkens doorlopend van 9 tot 17 uur, terecht. Dat werd beslist om de drukte tijdens de week met een feestdag wat te spreiden.

Kringloopgoederen

Ook de kringloopwinkels gaan opnieuw open. Dat betekent dat binnenkort ook kringloopgoederen weer mogen worden afgeleverd in het recyclagepark. Die worden dan afgehaald door de lokale kringwinkel.

"Er wordt verwacht dat die dienstverlening vanaf eind mei opnieuw operationeel zal zijn. Asbestafval kan nog steeds niet afgeleverd worden in het recyclagepark. Dat is federaal beslist omdat het een inzet van beschermingsmateriaal vereist dat nu meer noodzakelijk is in het kader van de medische zorgen", verduidelijkt burgemeester de Keyser.

Gemeentelijke diensten

De regel voor het bezoek aan het recyclagepark blijft wel dat men enkel komt indien noodzakelijk en dat er ter plaatse steeds minstens 1,5 meter afstand bewaard moet worden met andere bezoekers en medewerkers.

De andere afspraken rond de gemeentelijke diensten blijven dus gelden tot eind juni: eigen gemeentelijke activiteiten gaan niet door; verhuur van zalen en sportaccommodatie is niet mogelijk (met uitzondering van een aantal toegelaten maatregelen door de federale overheid zoals tennisterreinen); het zwembad blijft gesloten; de dienstverlening in OostkCampus blijft op afspraak (burgerzaken@oostkamp.be of ruimtelijkeordening@oostkamp.be of socialedienst@oostkamp.be); bibliotheek: op afspraak boeken ophalen (www.oostkamp.be/bib of 050 81 99 30).

Duidelijkheid scheppen

Burgemeester de Keyser: "Deze verlenging is minder strikt dan de vorige omdat we zullen mee evolueren op basis van de versoepelingen die de Nationale Veiligheidsraad mogelijk maakt. Daarbij zullen we wel telkens oordelen of dit ook voor Oostkamp van toepassing is."

"We hebben de beslissing genomen om wat meer duidelijkheid te scheppen voor onze klanten, verenigingen en medewerkers. Veiligheid blijft nog lange tijd essentieel. Dat vertaalt zich in fysieke afstand, zo weinig mogelijk andere mensen ontmoeten indien niet strikt noodzakelijk, enzovoort. Met deze beslissing willen we ook die boodschap nog eens centraal stellen." (PH)

"De gemeente volgt de coronamaatregelen op de voet en past de dienstverlening aan volgens mogelijkheden en noodzaak", meldt burgemeester Jan de Keyser. "Zo gaan, met de heropstart van de winkels, ook de openbare toiletten weer open en zijn er aangepaste openingsuren in het recyclagepark in de Siemenslaan tijdens de week van Hemelvaart."Concreet kunnen inwoners er op dinsdag 19, woensdag 20, vrijdag 22 en zaterdag 23 mei, telkens doorlopend van 9 tot 17 uur, terecht. Dat werd beslist om de drukte tijdens de week met een feestdag wat te spreiden. Ook de kringloopwinkels gaan opnieuw open. Dat betekent dat binnenkort ook kringloopgoederen weer mogen worden afgeleverd in het recyclagepark. Die worden dan afgehaald door de lokale kringwinkel. "Er wordt verwacht dat die dienstverlening vanaf eind mei opnieuw operationeel zal zijn. Asbestafval kan nog steeds niet afgeleverd worden in het recyclagepark. Dat is federaal beslist omdat het een inzet van beschermingsmateriaal vereist dat nu meer noodzakelijk is in het kader van de medische zorgen", verduidelijkt burgemeester de Keyser.De regel voor het bezoek aan het recyclagepark blijft wel dat men enkel komt indien noodzakelijk en dat er ter plaatse steeds minstens 1,5 meter afstand bewaard moet worden met andere bezoekers en medewerkers.De andere afspraken rond de gemeentelijke diensten blijven dus gelden tot eind juni: eigen gemeentelijke activiteiten gaan niet door; verhuur van zalen en sportaccommodatie is niet mogelijk (met uitzondering van een aantal toegelaten maatregelen door de federale overheid zoals tennisterreinen); het zwembad blijft gesloten; de dienstverlening in OostkCampus blijft op afspraak (burgerzaken@oostkamp.be of ruimtelijkeordening@oostkamp.be of socialedienst@oostkamp.be); bibliotheek: op afspraak boeken ophalen (www.oostkamp.be/bib of 050 81 99 30).Burgemeester de Keyser: "Deze verlenging is minder strikt dan de vorige omdat we zullen mee evolueren op basis van de versoepelingen die de Nationale Veiligheidsraad mogelijk maakt. Daarbij zullen we wel telkens oordelen of dit ook voor Oostkamp van toepassing is.""We hebben de beslissing genomen om wat meer duidelijkheid te scheppen voor onze klanten, verenigingen en medewerkers. Veiligheid blijft nog lange tijd essentieel. Dat vertaalt zich in fysieke afstand, zo weinig mogelijk andere mensen ontmoeten indien niet strikt noodzakelijk, enzovoort. Met deze beslissing willen we ook die boodschap nog eens centraal stellen." (PH)