Oostkamp stelt algemeen directeur aan

Jan Compernol. © GST
Redactie KW

Met de volledige integratie vanaf de volgende legislatuur moet een aantal functies binnen de werking van gemeente en OCMW heringevuld worden. Voor Oostkamp zijn er weinig veranderingen nodig omdat het gemeentebestuur bij het begin van de lopende bestuursperiode de nodige aanpassingen en afspraken reeds uitvoerde.

De functie van gemeentesecretaris en OCMW-secretaris werd al door dezelfde persoon uitgeoefend, Jan Compernol. Met de beslissing genomen op de gemeenteraad van 19 april werd hij aangesteld tot algemeen directeur van Oostkamp. Met de keuze voor een algemeen directeur, te kiezen binnen de eigen diensten, kiest Oostkamp voor continuïteit en zekerheid.

“Veel zal er niet veranderen bij de invulling van het takenpakket van algemeen directeur Jan Compernol. Hij houdt dezelfde functie en hetzelfde werk, maar in een sterk veranderde wereld. De uitdaging bestaat erin om mee te helpen aan het uitzetten van de krijtlijnen, de koers die Oostkamp de komende jaren moet aanhouden, het benoemen van de kwaliteitsvraagstukken naar de medewerkers en eindgebruikers toe en het bedenken van een strategie om alles zo efficiënt en zo goedkoop mogelijk te maken“, weet burgemeester Jan de Keyser te vertellen.

Wat wel verandert, is zijn loon. Dat stijgt met een kleine 30%. “Jan Compernol kreeg deze loonsverhoging al sinds hij beide functies van gemeentesecretaris en OCMW-secretaris combineerde, maar het was toen zijn loon van gemeentesecretaris met een toeslag van ongeveer 30%. Nu wordt dit een volwaardig loon waarop hij ook pensioenrechten opbouwt”, besluit Jan de Keyser.

Financieel directeur

Ook de functie van gemeenteontvanger, ingevuld door Hugo Van Vijnckt krijgt een nieuwe invulling. Hij wordt de nieuwe financieel directeur van de gemeente, OCMW en het AGB. De financieel beheerder van het OCMW, Eveline Dubois, wordt adjunct-financieeldirecteur. Eveline Dubois is momenteel ook directeur ad interim van het RVT Ter Luchte in Ruddervoorde.

“We vroegen beide personen naar hun verwachtingen en we zijn tot het besluit gekomen dat Hugo de functie van financieel directeur krijgt. Wel hebben we de garantie gegeven aan Eveline Dubois dat zij financieel directeur wordt als Hugo Van Vijnckt met pensioen gaat en dat ten laatste in de zomer van 2022“, weet burgemeester Jan de Keyser mee te delen aan de gemeenteraad.

Eveline Dubois.
Eveline Dubois.© GST

“Door voor deze oplossing te kiezen, garanderen we eveneens een vlekkeloze overgang eens Hugo in 2022, ofwel eerder, met pensioen gaat.”

De weddeverhoging mag wettelijk tussen 0 en 29% bedragen, maar overeengekomen is dat die 15% zal bedragen. Zowel de financieel directeur als zijn adjunct-directeur zullen meehelpen de financiële evolutie uit te stippelen en ze ook uitvoeren.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier