Oostkamp is trots op zijn olympïers

Koen Naert en Bruno Vanhove werden gehuldigd voor hun prestaties op de Spelen afgelopen zomer. © GST
Redactie KW

Op donderdag 16 september huldigde de gemeente Oostkamp haar olympische atleten Koen Naert en Bruno Vanhove. Koen Naert behaalde een 10de plaats op de marathon. Bruno Vanhove haalde op de paralympics met zijn team The Belgian Bulls de kwartfinale in de discipline goalbal.

Al voor de aanvang van zowel de Olympische Spelen als de Paralympics besteedde de gemeente Oostkamp de nodige aandacht aan beide olympiërs met een aanmoedigingsdoek aan de Europarotonde. “Zowel de sportieve prestatie van Koen als van Bruno hebben we met veel aandacht gevolgd in Oostkamp en we zijn fier op hen.”

“We willen hen dan ook in de bloemetjes zetten voor hun resultaat in Tokio. We bieden hen graag een kleine attentie aan, een bloemetje voor hun echtgenotes en de aanmoedigingsspandoek”, vertelt burgemeester Jan de Keyser.

Zware omstandigheden

Koen Naert kwam pas als een van de laatste Belgen in actie op de Olympische Spelen in Tokio. In loodzware omstandigheden behaalde Koen een knappe 10de plaats op de marathon. Koen was er ook in Rio in 2016 al bij op de Spelen en behaalde zijn grootste overwinning in 2018 in Berlijn toen hij Europees kampioen werd.

Bruno Vanhove trok een paar weken later naar Tokio om met twee van zijn broers, Arne en Tom, en drie andere teamleden de medaillestrijd aan te gaan in de paralympische sport goalbal. Op het WK in 2018 behaalden ze de bronzen medaille en dat smaakte naar meer.

In Tokio stootten ze na een goede voorronde in de kwartfinale echter op een sterke prestatie van titelverdediger Litouwen. Voor Bruno waren het al zijn derde paralympische spelen. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier