Oostkamp biedt ondernemers gratis online leertraject aan

Bram Geysen, Mattias Meuleman, Jan de Keyser en Pieter Demey van Choc’Atelier trekken de kaart van de digitale ondersteuning.© GST
Bram Geysen, Mattias Meuleman, Jan de Keyser en Pieter Demey van Choc’Atelier trekken de kaart van de digitale ondersteuning.© GST
Redactie KW

Mensen worden door de opeenvolgende lockdowns ook voor diverse aankopen en bestellingen richting de digitale snelweg geleid. Om de Oostkampse ondernemers te helpen op die digitale sneltrein te springen, biedt de gemeente de ondernemers gratis een online leertraject aan.

Tijdens een bevraging werden de Oostkampse ondernemers vorig najaar opgeroepen om een vragenlijst in te vullen omtrent de corona-impact op hun bedrijf. Veel respondenten gaven aan dat hulp in het uitbouwen van een online verkoop en dienstverlening, en ook hulp bij marketing en promotie hen verder door de coronacrisis zou kunnen helpen. Daarom besliste de gemeente Oostkamp om de ondernemers een gratis online leertraject aan te bieden.

Via het platform dat hiervoor wordt aangewend hebben de ondernemers een jaar lang gratis toegang tot meer dan 1.400 videolessen over sociale media. Zo kunnen ze het online gedeelde van hun zaak sterker te maken. Het gaat om een traject op maat en het kan gevolgd worden wanneer dit het beste past. Bovendien kan de kennis meteen omgezet worden in de praktijk. Ondernemers kunnen ook gebruik maken van de kennis en ervaring van de andere deelnemers.

Alle zelfstandigen in hoofdberoep die hun vestiging in Oostkamp hebben kunnen inschrijven via het formulier ‘Maak je zaak online sterker’ dat te vinden is via www.Oostkamp.be/digitaal-loket .

Begin mei wordt er een tweede onderzoek gelanceerd. Op die manier wil Oostkamp op de hoogte blijven over hoe de Oostkampse ondernemingen zich economisch herstellen. “Als iemand je website of webshop bezoekt, dan wil je als ondernemer het liefst dat de bezoeker onmiddellijk een bestelling plaatst of minstens contact met je opneemt. Vele Oostkampse ondernemers zetten al de stap naar een grotere aanwezigheid op het internet. Via het online leerplatform dat we gratis ter beschikking stellen, kunnen ze hun expertise vergroten en hun zaak zo sterker maken. Dit leerplatform komt ook tegemoet aan de vraag van de ondernemers voor extra ondersteuning op vlak van online marketing. We hopen dat deze kans gegrepen wordt want in de coronacrisis is uitspelen van je digitale troeven meer dan ooit belangrijk. Maar het blijft hier niet bij. We houden de vinger aan de pols bij diverse sectoren en kijken hoe we hen ook met andere initiatieven kunnen blijven ondersteunen”, aldus burgemeester Jan de Keyser. (GST)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.