Oostendse zeeheks Katia twee dagen op Antwerpse Boekenbeurs

Katia Van Cauwenberghe mag twee dagen signeren op de Antwerpse Boekenbeurs en is daar erg trots op. © JRO
Redactie KW

Katia Van Cauwenberghe, beter bekend als ‘De Zeeheks’, mag op zondag 28 oktober en vrijdag 9 november voor de eerste keer signeren op de Antwerpse Boekenbeurs.

Katia, die wat mysterieus voor de dag komt, bracht ondertussen al vier boeken uit. “Ik ben uiteraard super gelukkig met het feit dat ik op de boekenbeurs mag signeren. Mijn derde en mijn vierde boek zijn uitgegeven bij uitgeverij Het Punt uit Dendermonde. Begin dit jaar stuurde ik een script door van mijn vierde boek en dat werd goed bevonden. Daarna werd beslist om ook mijn derde boek her uit te geven. Op de boekenbeurs zullen dus twee van mijn boeken beschikbaar zijn. Het eerste en het tweede boek werden uitgegeven door een kleine internetuitgeverij uit Nederland. Een beetje lanceringsboeken, zeg maar. Uiteindelijk is het van elke schrijver de ultieme droom om ooit op de boekenbeurs te geraken.” De twee laatste boeken van de hand van Katia hebben beiden ‘Heks’ als them. “Dat is een rol waar ik mij goed in thuis voel”, verduidelijkt Katia.

One-woman-shows

“Ik geef heel veel ‘one-woman shows’. Die shows zijn eigenlijk een mix van vertelkunst, muziek en theater, vooral gebaseerd op mijn derde boek. Ik vertel daar dan een aantal verhalen uit. Ik doe dat dan met de kinderen die in een hele grote ‘heksenkring’ rond mij zitten. Mijn vierde boek is voor een stuk gebaseerd op de verhalen van mijn vriendin en voor een stuk verzonnen. Mijn vriendin is een vrouw met veel paranormale gaven. Het boek is op haar geïnspireerd, maar vertelt niet haar verhaal.”

“Heel veel van wat mijn vriendin mij verteld heeft is overgenomen, maar ik heb ook voor een stuk mijn eigen fantasie aan het boek toegevoegd.”

Kinderen vragen me dikwijls of ik een echte heks ben

“Het is een mix van waargebeurd en fictie. Wie de Zeeheks precies is? Dat is nu net de vraag, hé. Is dat ikzelf of is dat iemand anders? Is het een verpersoonlijking daarvan? Ik wil het wat mysterieus houden. Kinderen vragen mij dikwijls of ik een echte heks ben. Voor die kinderen is dat echt een onderwerp.”

“Hoe dan ook, ik ben blij dat ik twee dagen op de Antwerpse Boekenbeurs mag signeren. Het is weggelegd voor de ‘happy few’. Ik ben niet de eerste Oostendse die dat mag doen, maar ik ben wel de enige Oostendse die er dit jaar zal signeren.”

Op woensdag 31 oktober om 13.30 uur geeft de zeeheks een voorstelling in OC De Ballon, Mansveldstraat (Opex) en diezelfde dag om 16.30 uur in de bibliotheek van De Haan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier