Oostendse zangeres en actrice Lydie Lus blikt terug op carrière

Lydie Lus verblijft anno 2014 in Godtschalck. (Foto FRO)
Redactie KW

De populaire actrice van d’Ostensche Revue en trouw lid van de Vismijnvrienden, is ondertussen 88 jaar en verblijft in woonzorgcentrum Godtschalck.

Lydie was meer dan 50 jaar lid van de Vismijnvrienden en speelde meer dan 25 keer een kleine hoofdrol in d’Ostendsche Revue. Als lid van de Vismijnvrienden in typische kledij van visvrouw, nam ze deel aan tal van toeristische manifestaties, stedelijke plechtigheden en festiviteiten, zoals de Maatjeshappening… Haar foto verscheen in meerdere toeristische brochures in binnen- en buitenland.

“Fris in mijn hoofd”

Lydie had in het begin van 2014 problemen met de gezondheid. Ze verbleef enkele weken in het ziekenhuis maar ze is weer beter en terug in Godtschalck. “Ik heb een tijd geen goesting gehad om verder te leven”, bekent Lydie. “Ik at niet meer en alles stak me tegen. Ik zat meer te wenen dan te lachen. Ik ben drie keer gevallen en in het ziekenhuis hebben ze me weer beter gemaakt. Nu ben ik weer fris in mijn hoofd. Ik ben weer blij dat ik tussen de mensen kan zitten, een babbeltje doen over vroeger, en een potje koffie drinken. Ik kijk af en toe in de krant en soms ook naar TV.”

(FRO-foto FRO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier