Oostendse Vuurpijlen voor NHV en Dominique Degraeve

Redactie KW

Tijdens Ondernemend Oostende won Noordzee Helikopters Vlaanderen de Vuurpijl. Daarnaast mocht Dominique Degraeve de sociaal-economische Vuurpijl ontvangen. Ze bedeelt al 20 jaar gratis voedsel aan wie dat nodig heeft.

Noordzee Helikopters Vlaanderen werd de laureaat bij de uitreiking van de Vuurpijlen die jaarlijks door de Perskring Oostende worden toegekend aan een onderneming die zich in het voorbije jaar op bijzondere wijze heeft onderscheiden. Eens te meer wist Noordzee Helikopters vlaanderen zijn positie op de Europese markt te versterken door de overname van het Noorse Blueway. In amper een goed decennium wist NHV haar activiteiten uit te breiden van amper twee helikopters tot de huidige vloot van 75 toestellen en 650 werknemers. CEO Luc Van Hal van NHV kreeg het kunstwerk overhandigd.

Oostendse Vuurpijlen voor NHV en Dominique Degraeve

Joke Neyrinck, Bart Tommelein, winnares Dominique Degraeve, Johan Verborgh en Bart Vansevenant. (Foto ML)

Ook deze winter zorgt Dominique Degraeve vanuit een loods in het havengebied voor de bedeling van 4.200 voedselpakketten per maand. Een groep van 30 vrijwilligers staat haar bij die bedeling bij. Ze won dan ook de sociaal-economische Vuurpijl. Naast de laureate werden de vrijwilligers van de nachtopvang tweede uit de shortlist van 10 genomineerden en Gerard Daniels derde.

De ‘Vuurpijl’ is een digital art kunstwerk van Joke Neyrinck. De onderscheiding werd uitgereikt door regiovoorzitter Voka Johan Verborgh en Staatssecretaris Bart Tommelein.

(ML – Foto’s ML)