De bruisende uitgaansbuurt van Oostende zag er zaterdagavond verlaten uit. Gesloten bars en restaurants zorgden ervoor dat de Langestraat een spookachtige indruk gaf. Geen mens was er te bespeuren, en dat terwijl het er anders op zaterdagavond een drukte van jewelste is. De impact van het coronavirus op ons dagelijks leven is erg groot.

Op weg naar het centrum van Oostende komen we amper vijf wagens tegen. De taxi's aan het Marie-Joséplein staan stil. Mensen blijven gewoon thuis. De enige mensen die op straat te zien zijn, dat zijn de mensen die van of naar hun werk rijden. Normaal is het een drukte van jewelste in de kuststad op zaterdagavond. Mensen gaan iets eten en zakken daarna af naar de uitgaansbuurt om er nog iets te drinken. Maar geen enkel restaurant was open en ook gewoon iets drinken in een van de vele Oostendse bars zat er niet in. Dan maar thuisblijven zullen velen gedacht hebben... Het openbaar leven in Oostende kreeg een flinke deuk. De maatregelen die onze regering heeft opgelegd zijn niet min, maar broodnodig. Op sociale media maken meer en meer mensen duidelijk dat ze er niet gerust op zijn. Het coronavirus houdt iedereen in een wurggreep. De maatregelen in Oostende en in de rest van ons land duren nu al minstens tot en met 3 april.

Vrijdagavond openden vele bars in Oostende de deuren voor nog 'een laatste feestje' tot middernacht. Ondertussen groeit ook de kritiek op die feestjes op sociale media. Stilaan begint iedereen te beseffen waar we voor staan. Het coronavirus moet wel degelijk serieus worden genomen. We moeten koste wat het kost taferelen zoals in China en dichter bij huis, in Italië, zien te vermijden. België telt ondertussen meer dan 600 geregistreerde besmettingen. Daarvan zijn er al vier mensen overleden en zijn er 24 mensen ernstig ziek of in kritieke toestand. Wereldwijd raakten al 156.438 mensen besmet, daarvan overleden 5.831 patiënten. 75799 patiënten herstelden volledig van het virus.

(JRO)

De bruisende uitgaansbuurt van Oostende zag er zaterdagavond verlaten uit. Gesloten bars en restaurants zorgden ervoor dat de Langestraat een spookachtige indruk gaf. Geen mens was er te bespeuren, en dat terwijl het er anders op zaterdagavond een drukte van jewelste is. De impact van het coronavirus op ons dagelijks leven is erg groot. Op weg naar het centrum van Oostende komen we amper vijf wagens tegen. De taxi's aan het Marie-Joséplein staan stil. Mensen blijven gewoon thuis. De enige mensen die op straat te zien zijn, dat zijn de mensen die van of naar hun werk rijden. Normaal is het een drukte van jewelste in de kuststad op zaterdagavond. Mensen gaan iets eten en zakken daarna af naar de uitgaansbuurt om er nog iets te drinken. Maar geen enkel restaurant was open en ook gewoon iets drinken in een van de vele Oostendse bars zat er niet in. Dan maar thuisblijven zullen velen gedacht hebben... Het openbaar leven in Oostende kreeg een flinke deuk. De maatregelen die onze regering heeft opgelegd zijn niet min, maar broodnodig. Op sociale media maken meer en meer mensen duidelijk dat ze er niet gerust op zijn. Het coronavirus houdt iedereen in een wurggreep. De maatregelen in Oostende en in de rest van ons land duren nu al minstens tot en met 3 april. Vrijdagavond openden vele bars in Oostende de deuren voor nog 'een laatste feestje' tot middernacht. Ondertussen groeit ook de kritiek op die feestjes op sociale media. Stilaan begint iedereen te beseffen waar we voor staan. Het coronavirus moet wel degelijk serieus worden genomen. We moeten koste wat het kost taferelen zoals in China en dichter bij huis, in Italië, zien te vermijden. België telt ondertussen meer dan 600 geregistreerde besmettingen. Daarvan zijn er al vier mensen overleden en zijn er 24 mensen ernstig ziek of in kritieke toestand. Wereldwijd raakten al 156.438 mensen besmet, daarvan overleden 5.831 patiënten. 75799 patiënten herstelden volledig van het virus.(JRO)