Oostendse topchocolatier Olivier Willems opent tweede zaak op Oosteroever

© Davy Coghe
Hannes Hosten

De bekende chocolatier Olivier Willems (49) – nog tot eind dit jaar ‘chocolatier van het jaar’ bij Gault & Millau – opent een tweede vestiging op de Oosteroever in Oostende.

Al 28 jaar is de vertrouwde winkel en atelier van Olivier Willems en partner Inge Richir gevestigd ter hoogte van de Alfons Pieterslaan 120 in de Belle Epoque-wijk in Oostende. Door de groeiende populariteit van de zaak is deze locatie echter te klein geworden.

“Wij willen groeien, maar op een gecontroleerde manier, zoals we al jaren doen. Niet te snel en vooral goed bewust van onze eigen doelen en visie op kwaliteit. In die zoektocht naar een tweede winkel en atelier lieten we ons oog vallen op de Oosteroever. Een nieuwe en hippe stadswijk, die de voorbije jaren is uitgegroeid tot the-place-to-be voor ambitieuze ondernemers”, zegt Olivier Willems.

“Na een goed gesprek met Versluys Groep kwamen we al snel tot de conclusie dat we met onze tweede zaak en atelier een perfecte aanvulling vormen op de talrijk aanwezige interieur-, design-, food- en horecazaken. De unieke setting van de Oosteroever, met zijn tot de verbeelding sprekende nieuwbouwprojecten in combinatie met het unieke maritieme karakter, sprak ons enorm aan. Op deze nieuwe locatie, in het iconische ‘One Baelskaai’ gebouw, openen wij in de lente van 2022 een nieuw ‘atelier Oosteroever’, inclusief een tweede verkooppunt van ‘Olivier Willems Chocolatier’.

Jeugdherinneringen

“De Oosteroever ligt me nauw aan het hart”, aldus Olivier Willems. “Het is voor mij een plek vol jeugdherinneringen. Met de fiets reed ik, samen met mijn beste vrienden, ontelbare keren van Zandvoorde naar de Oosteroever. We speelde toen nog in de ruïnes van Fort Napoleon, zwommen in de zee en amuseerde ons in de duinen. Ik herinner met nog de vele jeugdige pinten en het biljarten in café De Vismijn als we aan het brossen waren van school.”

“De Oosteroever heeft zonder enige twijfel iets magisch. Het voelt voor mij dan ook aan als thuiskomen op een plek die ik altijd heb gekoesterd. Ik kijk er naar uit. Maar eerst en vooral gaan we nu de zaken praktisch organiseren en beslissingen nemen. We gaan beide ateliers zowel in het centrum als op de Oosteroever op elkaar afstemmen in functie van productie, webshop, stockage en inpak.”

Bart Versluys: “Grote meerwaarde”

“We zijn bijzonder opgetogen dat Olivier en Inge binnenkort hun tweede chocolaterie en atelier openen op de Oosteroever”, luidt het bij Bart Versluys, ceo van Versluys Groep. “Met zijn bekroning door Gault & Millau als chocolatier van het jaar bewijst Olivier Willems nogmaals dat hij behoort tot de absolute top in de chocoladewereld. Ik heb bijzonder veel respect voor het parcours dat Olivier en Inge hebben afgelegd. Hun manier van werken, hun eeuwig streven naar kwaliteit en vooral hun eigen specifieke identiteit heeft ervoor gezorgd dat ze uitgegroeid zijn tot één van de beste chocolatiers in België. Hun aanwezigheid op de Oosteroever is zonder enige twijfel een win-win en een grote meerwaarde. Ik heet Olivier en Inge dan ook hartelijk welkom en wens hen alle succes toe!”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier