Oostendse sterft in hotelkamer, vrienden hopen haar via crowdfunding waardige begrafenis te geven

Wat er in Amsterdam precies gebeurde met Debby, is niet bekend. Feit is dat personeel van het hotel, dinsdagmorgen 13 november om 11 uur, het lichaam gevonden heeft van de vrouw. (Foto RB)
Redactie KW

Debby Verlinde (27) uit Oostende werd dinsdagmorgen 13 oktober levenloos aangetroffen op haar kamer van Hotel Leidseplein in het centrum van de Nederlandse hoofdstad.

Volgens de politie stierf Debby aan een combinatie van speed en alcohol, maar een vriendin kan dat niet geloven. “Ik heb Debby nooit overmatig zien drinken en ik heb ook geen weet van drugs”, zegt haar vriendin Dagmara Santy.

Debby Verlinde was 27 en moeder van een jongetje van 8 en een tweeling (een jongen en een meisje) van 2,5. Ze verheugde zich al dagen op haar reisje, samen met twee vriendinnen naar Nederland. Op haar Facebookprofiel postte ze meerdere berichten: “I love Holland; Bye bye Shit Belgium; Nog 20 uurtjes en we zijn ribbedebie.” die getuigen van haar enthousiasme. Op 11 oktober amuseerde Debby zich nog op de Oostendse foor en ging ze lekker eten in restaurant Moby Dick.

Wat er in Amsterdam precies is gebeurd met Debby, is niet duidelijk. Feit is dat personeel van het hotel, dinsdagmorgen 13 oktober om 11 uur, het lichaam gevonden heeft van de vrouw. Geweten is dat ze ‘s nachts ging feesten en tussen 4 en 5 uur teruggekeerd is naar haar hotelkamer. De politie heeft onmiddellijk nagegaan of er een mogelijkheid was van kwaad opzet, maar blijkbaar is dat uitgesloten.

De dood van Debby zou te wijten zijn aan een fatale combinatie van alcohol en speed. Volgens de Nederlandse krant Het Parool zou Debby Verlinde de drugs meegebracht hebben uit België.

Oostendse sterft in hotelkamer, vrienden hopen haar via crowdfunding waardige begrafenis te geven

Intussen is er online een fondsenwerving opgestart om de begrafenis van Debby Verlinde te kunnen betalen. De initiatiefnemers hopen in de komende twee weken 3.000 euro bij elkaar te krijgen om haar zo een waardig afscheid te kunnen geven. Wie de familie een financieel steuntje wil geven, kan dat via deze link.

(FRO)

Leer hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.