Oostendse politie spreekt van rustige nacht

Redactie KW

De politie van Oostende kijkt niet ontevreden terug op de overgang van oud naar nieuw. Ondanks het grote aantal feestvierders in de stad, waaronder veel toeristen, bleef het behoorlijk rustig.

Er werden in totaal 11 personen bestuurlijk opgesloten wegens verstoring van de openbare orde, openbare dronkenschap en vechtpartijen. In het begin van de nieuwjaarsnacht betrof het een vijftal personen in het kader van openbare dronkenschap (geen derden in betrokken en alle dermate dronken dat ze een gevaar vormden voor hun eigen veiligheid). Later in de nacht en tot in de voormiddag (laatste twee opsluitingen rond 10 uur) ging het over personen betrokken in kleine vechtpartijen en niet meer vatbaar voor enige rede, allemaal ook openbaar dronken.

Globaal stelt de politie dat het gezien het grote aantal aanwezigen, tot heel vroeg in de morgen (rond 7u30), een rustige nacht geweest is. De ploegen hebben de hele nacht te voet gepatrouilleerd in en rond de uitgangsbuurt met als opdracht zichtbaar aanwezig te zijn, het gesprek aan te gaan met de feestvierders, bij te sturen en waar nodig gepast tussen te komen desnoods met arrestatie van de onruststokers. Meer feestvierders dan gewoonlijk kwamen spontaan de politie bedanken voor hun aanwezigheid. Ze voelden zich ‘veilig’ was een veel gehoorde uitspraak. Opvallend was ook het grote aantal ‘toeristen’.

Rond middernacht staken heel wat personen wel zelf vuurwerk af, in sommige gevallen midden tussen de omstaanders. Er werd vuurwerk in beslag genomen, in totaal ongeveer 10 kg.

(PB – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier