Oostendse politie niet opgezet met kinderen die hulpdiensten bellen… om sinterklaasliedje te zingen

© vrt
Jan Degoe
Jan Degoe Chef Regio

Zondagmiddag belden kinderen verschillende keren naar de politie om sinterklaasliedjes te zingen. De politie vraagt met aandrang de noodlijn 101 enkel en alleen te gebruiken voor echte noodoproepen.

Omstreeks 15.30 uur ontving de noodcentrale 101 twee oproepen van kinderen die ‘Sinterklaas kapoentje’ begonnen te zingen en nadien inhaakten. De ‘recall’ of hercontactname van de noodcentrale kwam uit bij een kinderstemmetje aan de andere kant van de lijn. Dat kreeg een duidelijke boodschap: ermee stoppen of Sinterklaas deelt dit jaar aan hen geen cadeautjes uit. De persoon aan de andere kant van de lijn beloofde het nooit meer te zullen doen.

“Af en toe krijgen de hulpdiensten telefoontjes die als ‘kwaadwillige oproepen’ worden gecatalogiseerd, gaande van dronken praat, scheldpartijen of hijgtelefoons. Bovenstaande voorbeeld leest natuurlijk grappig, maar de noodlijn 101 moet altijd vrij blijven voor echte noodoproepen. Dit soort oproepen kan gerechtelijk worden vervolgd. Het oproepnummer en adres kan ook altijd worden achterhaald, ook als het nummer op ‘privé’ staat”, verduidelijkt Timmy Van Assche van de Oostendse politie. “Hoewel de politie alle feiten en oproepen registreert, komt evenwel niet alles in het ‘Grote Boek’ van de Sint.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier