Oostendse Persclub neemt afscheid van Gouden Matille

Bij de opening van de foto-expo 40 jaar Dikke Matille -Oostendse Persclub herkennen we v.l.n.r. Bart Plasschaert, cultuurschepen, De Plate-bestuurslid Valère Prinzie, De Plate-bestuurslid; Matille-winnaars Peter Craeymeersch, toerismedirecteur, directeur Filmfestival en directeur Kursaal; Roland Desnerck, auteur 'Oostends Woordenboek'; Arthur Vanhoutte, CEO Mutoh; Jean-Pierre Falise, voorzitter De Plate; Patrick Vanslambrouck, secretaris en Ronny Kindt, voorzitter van de Persclub; dr. Georges Casteur, hoofdarts BZIO en initiatiefnemer revalidatiecentrum 'Koninklijke Villa' en penningmeester van de Persclub Guido Lombaert, penningmeester Persclub. Arno en Willy Bosschem waren te laat voor de foto. (fotoML)
Redactie KW

Na precies 40 edities stopt de Oostendse Persclub met het uitreiken van haar jaarlijkse ‘Gouden Matille’ aan een verdienstelijk Oostendenaar of Oostendse die meteen de naam van zijn of haar stad (inter)nationaal uitdroeg.

De erelijst van Gouden Matille-laureaten is memorabel. Ter afsluiting organiseert de vereniging nu een foto-expo met alle laureaten in het Stadsmuseum in de Oostendse Langestraat. Later komen de foto’s in het archief van de Koninklijke Geschiedkundige en Heemkundige Kring De Plate die in hetzelfde gebouw huist en deze expo ook mogelijk maakte.

De erelijst van Gouden Matille-laureaten is memorabel, een onvolledige bloemlezing: Raoul Servais, animatiefilmer en winnaar Gouden Palm in Cannes, Reginald Moreels, voorzitter ‘Artsen zonder Grenzen’en oorlogschirurg; Wendy van Wanten, tv-figuur en zangeres; Arno, singer-songwriter; Herr Seele, striptekenaar, kunstschilder en performer; Lucy Loes, volkszangeres; Gerard Brackx, touroperator Jetair; Sebastien Dewaele, zanger, acteur, stand-upcomedian; Sylvain Vanholme, The Wallace Collection,Two Man Sound, componist-producer en Guga Baùl, acteur en imitator.

De Persclub organiseerde ook 14 persgala’s in het kursaal ter voordele van goede doelen met gastoptredens van o.a. Ella Fitzgerald, Ray Charles, Julio Iglesias, Gilbert Becaud en Tom Jones.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier