Oostendse oud-voetballer en zakenman Ronny Peuteman overleden

Ronny Peuteman.©Peter Maenhoudt PM
Ronny Peuteman.©Peter Maenhoudt PM
Redactie KW

De gekende Oostendenaar Ronny Peuteman is op 1 december op 70-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer maakte later carrière als toerismespecialist en stampte ook een immokantoor uit de grond.

Ronny werd geboren op 25 maart 1950. Hij was zot op voetbal en groeide uit van straatvoetballertje tot degelijke jeugdspeler bij VG Oostende. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij destijds in de eerste ploeg. In 1974 promoveerde hij met de club van derde naar tweede klasse. Tot zijn 25ste bleef hij actief bij VG Oostende. Daarna speelde hij nog bij VK Torhout en Eendracht Aalter, tot hij op 32-jarige leeftijd moest afhaken wegens een zwakke rug. De liefde voor het voetbal verdween echter nooit. In 1995 schreef hij de KVO-story 1908-1995, een lijvig boek over de geschiedenis van het Oostendse voetbal.

Reisspecialist

Zijn beroepsloopbaan startte hij op 22-jarige leeftijd in de boekhouding bij Sunair, onder de vleugels van Rudolf Vanmoerkerke. Het toerisme stond toen nog in de kinderschoenen. Toen de vliegreizen erbij kwamen, werd dat zijn werkterrein en hij groeide bij Sunair uit tot een van de sleutelfiguren. Later schopte hij het tot commercieel directeur bij de Neckermann-groep en was hij actief bij touroperator Pegase, die zich specialiseerde in luxereizen voor de betere klasse. Hij had een kantoor, Happy Holidays, op de Groentemarkt.

Immokantoor

In 1998 gooide Ronny het over een andere boeg en samen met Didier Ramoudt opende hij het immobiliënkantoor Immo 43, eerst in de Leopold III-laan en later op de hoek van de Vindictivelaan. Daarna runde Ronny ook zijn eigen immobiliënkantoor Immo 52 en werd hij syndicus van verschillende gebouwen.

Ronny huwde een eerste keer met Betty Deley en werd vader van twee kinderen, zoon Bart en dochter An, journaliste van Knack. Een tweede keer trouwde hij met Sabine Menu, dochter van gewezen ASO-voorzitter René Menu, met wie hij ook twee kinderen, Tom en Julie, kreeg. De jongste jaren leefde Ronny samen met zijn vriendin Betty Siaens.

Doorzetter

“Zijn boek over de geschiedenis van het Oostendse voetbal is schitterend”, vertelt ex-schepen Paul Van Laer, vriend van Ronny, die samen met hem de studies Latijn-Grieks heeft gevolgd aan het KA Oostende . “Hij heeft met dat boek veel mensen een plezier gedaan. Ronny was een doorzetter in alles wat hij deed. Hij heeft sportief en zakelijk een mooie carrière gemaakt. Ik ben steeds nauw in contact gebleven met hem, ook toen hij ziek geworden is. Op 21 maart was ik gevraagd om met hem zijn 70ste verjaardag te vieren, maar door corona ging het feest niet door.”

De afscheidsplechtigheid voor Ronny Peuteman vindt dinsdag 8 december plaats in intieme kring.

(Fons Roets)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier