Oostendse Oosteroever krijgt Fish & Food Market

V.l.n.r. Christel De Cock, Luc David, Stephanie Debels en Willy Versluys. © ML
Redactie KW

Tegen de zomer opent een Fish Food & Meet Market ‘De Cierk’ zijn deuren in 7 voormalige pakhuizen van de Oostendse vismijn. Initiatiefnemers zijn reder ter visserij Willy Versluys en bakker Luc David van bakkerij De Cock.

Luc David: “Food Markets zijn de ontmoetingsplaatsen van de 21ste eeuw. Iedere stad heeft wel een markt, een kerkplein of park als ontmoetingspunt. Dat mist deze nieuwe Oostendse wijk nog en met De Cierk willen we dit realiseren. Trouw aan onze filosofie van korte keten, ambachtelijkheid, vakmanschap, productkennis en transparantie.”

De Cierk vond onderdak in 7 voormalige gestripte pakhuizen van de vroegere vismijn, goed voor 1000 m². “Onze Fish & Food Market focust op de korte keten. Winkelen, eten en proeven als belevenis: van sepiabrood over zeesla tot een zeewierbiertje”, zegt Luc David. “Toch zijn we geen restaurant of warenhuis: de bezoeker kan wel zijn voedsel of drank ter plaatse nuttigen en zelfs bereidingen uittesten of naar huis meenemen. Het hypermoderne kookeiland op de eerste verdieping biedt alle comfort voor coocking classes, workshops, educatieve vorming of gewoon samen koken en genieten.”

In de eigenlijke Market op het gelijkvloers komen een vijftal winkels die premiumproducten aanbieden binnen het gamma brood, vlees, vis, groenten. Een verdieping hoger bevindt zich de belevingsruimte met multifunctionele zalen voor recepties, meetings, congressen, culturele activiteiten… .

In volle ontwikkeling

“Het wordt geen gewoon winkelcentrum maar een heus belevings- en ontmoetingscentrum“, zegt general manager Stephanie Debels. “Door meerdere food ondernemers onder één dak samen te laten werken scheppen we een creatieve en spannende mix eigen aan een hedendaagse food market.”

“De Oosteroever is in volle ontwikkeling. Er komt een volledige nieuwe hoogbouwwijk, de vismijn wordt ingrijpend gerenoveerd, net als de oude werf Seghers en het fort Napoleon, de Halve Maan wordt als natuurgebied geherwaardeerd en het Vuurtorendok wordt een yachthaven. Dankzij de overzet is deze wijk erg toegankelijk vanaf het centrum“, dixit medevennoot Willy Versluys.”Daar willen we met Cierk op inspelen.”

Ooit was de Cierk, het cirkelvormige witte vismijngebouw op de Oostendse Visserskaai nabij het treinstation, het epicentrum van de bloeiende Oostendse visserij. Door zijn ronde vorm heette de mijn in de volksmond de Cierk.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.