Oostendse ontmoetingscentra gaan op stoepbezoek in de strijd tegen eenzaamheid

© JRO
Redactie KW

Na de telefonische gesprekken van de sociale noodlijn met de vaste bezoekers van de ontmoetingscentra in Oostende, gaan medewerkers nu op stoepbezoek in de strijd tegen eenzaamheid in coronatijden.

De ontmoetingscentra op de verschillende wijken in Oostende blijven nog steeds gesloten gezien de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Heel wat bezoekers moeten beroep doen op de sociale noodlijn van de stad om hun maaltijd toch te kunnen nuttigen, maar dan thuis. De ontmoetingscentra spelen ook een rol in de vereenzaming van ouderen. Het verlangen naar een connectie met anderen is groter dan ooit. Medewerkers van de ontmoetingscentra hebben de afgelopen weken sterk ingezet op het opbellen van de vaste bezoekers. In totaal werden zo’n 800 telefoontjes gepleegd om eenzaamheid en isolement in coronatijden tegen te gaan.

We willen mensen die niemand hebben gezien een hart onder de riem steken

De eerste fase van de versoepeling ging op maandag 4 mei al in. Het signaal om een stap verder te gaan en de telefoontjes uit te breiden naar kleine stoepgesprekken, met alle maatregelen in acht genomen. “Tijdens de telefonische contacten zal met een aantal mensen afgesproken worden om op bezoek te gaan, maar net verder dan de stoep. Op die manier willen we bij de ontmoetingscentra de mensen die de afgelopen weken (bijna) niemand hebben gezien, een hart onder de riem steken en de eenzaamheid tegengaan”, licht schepen Maxim Donck toe. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier