Ouderen kunnen voortaan opgehaald en teruggebracht worden naar het ontmoetingscentrum waar ze 's middags hun maaltijd nuttigen. Het vervoer gebeurt door vrijwilligers. Door het grote succes kocht de stad twee extra fietstaxi's aan. Die worden verdeeld onder OC De Blomme en OC De Schelpe. "De fietstaxi's zorgen ervoor dat mensen die minder mobiel zijn toch op hun bestemming geraken", legt schepen Maxim Donck (N-VA) uit. "In oktober werden de fietstaxi's al besteld en die zijn nu geleverd. We gaan nu het reglement uitschrijven en brengen dat dan voor de gemeenteraad in april. Tegen mei zouden beide fietstaxi's operationeel moeten zijn in beide ontmoetingscentra."

Zowel OC De Schelpe als OC de Blomme zijn op zoek naar vrijwilligers die de fietstaxi vanaf mei willen besturen. Kandidaten kunnen zich in beide ontmoetingscentra aanmelden.

(JRO)

Ouderen kunnen voortaan opgehaald en teruggebracht worden naar het ontmoetingscentrum waar ze 's middags hun maaltijd nuttigen. Het vervoer gebeurt door vrijwilligers. Door het grote succes kocht de stad twee extra fietstaxi's aan. Die worden verdeeld onder OC De Blomme en OC De Schelpe. "De fietstaxi's zorgen ervoor dat mensen die minder mobiel zijn toch op hun bestemming geraken", legt schepen Maxim Donck (N-VA) uit. "In oktober werden de fietstaxi's al besteld en die zijn nu geleverd. We gaan nu het reglement uitschrijven en brengen dat dan voor de gemeenteraad in april. Tegen mei zouden beide fietstaxi's operationeel moeten zijn in beide ontmoetingscentra." Zowel OC De Schelpe als OC de Blomme zijn op zoek naar vrijwilligers die de fietstaxi vanaf mei willen besturen. Kandidaten kunnen zich in beide ontmoetingscentra aanmelden. (JRO)