Oostendse Louise-Marie Losfeld grijpt net naast kroontje van Miss België

Louise-Marie werd tweede eredame en kreeg ook de titel van Miss Flanders en Miss Sport.
Louise-Marie werd tweede eredame en kreeg ook de titel van Miss Flanders en Miss Sport.
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Woensdagavond 31 maart werd Louise-Marie Losfeld (18) uit Oostende gekroond tot tweede eredame tijdens de spannende finale van Miss België in het Plopsa Theater in De Panne. “Uiteraard wil je liever winnen, maar ik had het iedereen gegund.”

De Oostendse studeert economie-wiskunde in Athena, vroeger Pegasus, in Oostende. Daarnaast is ze model bij Dominique Models. Eind september werd Louise-Marie Losfeld nog verkozen tot Miss West-Vlaanderen. De Oostendse, die sinds kort in Oudenburg woont, was een van de favorieten voor de titel van Miss België. Ook uittredend Miss België Celine Van Ouytsel had Louise-Marie eerder al als een van de favorieten getipt. Uiteindelijk werd ze woensdagavond tweede eredame.

‘Blij en teleurgesteld tegelijkertijd’

Louise-Marie was een van de jongste kandidaten. Op 7 maart werd ze pas achttien jaar, maar ze is daarom niet minder mondig. “Ik heb het altijd goed weten uit te leggen”, vertelt ze een dag na de finale. “Hoe ik zelf mijn kansen heb ingeschat? Dat is moeilijk te zeggen. Alle meisjes hadden zo hun eigen sterktes.”

“Maar ik wist dat ik volgens verschillende mensen tot de favorieten behoorde. Uiteindelijk is het de jury die oordeelt. Toen ik mijn naam hoorde, was ik blij en teleurgesteld tegelijk. Je zit dan wel bij die top drie, maar uiteindelijk is het ultieme doel dat kroontje van Miss België.”

Er werden naast de titel van Miss België ook wat neventitels verdeeld. Daarvan gingen er twee naar de Oostendse. Naast de titel van tweede eredame werd Louise-Marie ook Miss Flanders en Miss Sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten