Oostendse levensfilosoof brengt boek uit over psychologische oorsprong ziektes

De uitgeweken Oostendse levensfilosoof Christiane Beerlandt stelt trots de vijftiende uitgave van haar naslagwerk ‘De Sleutel tot Zelf-Bevrijding’ voor.

Christiane Beerlandt woont nu met haar levensgezel Dirk in de Vlaamse Ardennen, maar woonde tot tien jaar geleden in Oostende.

“Velen kennen mij nog als uitbaatster van de natuurwinkel De Noordzate in de Christinastraat. Het was een van de eerste winkels waar hormonenarm vlees verkrijgbaar was. Hiertoe werkte ik samen met boeren uit de streek die hun dieren op een gezonde manier kweekten. Nadien kwamen de klanten niet alleen om voedingswaren te kopen, maar luchtten ze hun hart. Altijd al had ik de gave om aan te voelen wat er bij mensen gaande is. Daardoor reikte ik dikwijls een oplossing aan, waar de klanten mee verder konden. Het vormde de aanzet voor mijn naslagwerk ‘De Sleutel tot Zelf-Bevrijding’, geschreven in 1992.”

Fundamentele genezing

“Als weduwe met twee opgroeiende dochters voelde ik des te meer de nood om mijn visie neer te pennen. Ik ben niet tegen de klassieke geneeskunde. Een pilletje of operatie kan de acute pijn verhelpen. Dit moet echter altijd samengaan met het psychologische aspect. Wanneer je niet begrijpt waar de oorsprong van de pijn vandaan komt, is er van fundamentele genezing geen sprake.”

Tot in Canada

“Heel wat dokters, kinesitherapeuten, logopedisten… namen en nemen het boek ter hand als aanvulling voor de klassieke geneeskunde. Het groeiende succes zette me destijds aan om nog meer oorzaken en verklaringen van ziektes op te nemen, waardoor het werk nog bruikbaarder werd. Er zijn vertalingen in onder andere Frans, Engels en Duits. Overal geef ik lezingen, tot in Canada toe. Op dinsdag 18 november om 20 uur komt dit onderwerp ter sprake tijdens een voordracht die ik geef in Hotel Royal Astrid. Ik zie het als mijn taak de mensen te helpen.”

(BV-foto BV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 30 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.