Oostendse kok spendeert Oostendebon om te koken voor vier alleenstaanden

Chef-kok Franky Boone (52) zoekt vier alleenstaanden waar hij morgen gratis een menu mag afleveren. “Ik ben zelf ook alleen en weet maar al te goed wat het is”, klinkt het bij Franky. Inschrijven kan nog tot 18 uur vandaag. Daarna worden vier namen getrokken. Zij mogen morgenvoormiddag Franky persoonlijk verwachten met een lekker driegangenmenu.

Kok Franky Boone spendeert zijn Oostendebon aan een feestmaaltijd voor vier alleenstaanden.
Kok Franky Boone spendeert zijn Oostendebon aan een feestmaaltijd voor vier alleenstaanden.

Franky werkt al dertien jaar als kok, waarvan de laatste jaren in Restaurant Lentini in de Alfons Pieterslaan. Door de coronalockdown en de daarmee gepaarde sluiting van de horeca zit Franky tijdelijk zonder werk.

“De Oostendebon ( elke Oostendenaar en tweedeverblijver kreeg van het stadsbestuur een bon van 60 euro, red. ) bracht me eigenlijk op het idee”, vertelt Franky. “Met de 60 euro dacht ik om iemand gelukkig te maken op mijn eigen manier, door voor hen te koken. Ik deed mijn inkopen en met een kleine opleg kon ik een menu samenstellen voor vier personen. Weet je, heel wat mensen zijn met Kerstmis alleen, ook ik ben alleen. Ik weet dus maar al te goed hoe het voelt.”

‘Twee vliegen in een klap’

Franky’s menu ziet er als volgt uit: kippengroentesoep met noodles om te starten. Als hoofdgerecht volgt een Oostends vispannetje met preisaus, Oostendse garnalen en aardappelpuree. Als dessert wordt tiramisu geserveerd. Op de koop toe krijg je er ook een fles roséwijn en een kerstroos bij.

“De Oostendebon was net niet voldoende om alles te bekostigen, maar al bij al valt dat nog mee”, lacht Franky. “Goed doen voor mijn medemens maakt mij gelukkig. Ik sla twee vliegen in een klap. Ik maak vier mensen gelukkig en ik kan doen wat ik het liefste doe: koken.” Franky was jarenlang bestuurslid bij Carnavalisten met een Hart, een organisatie die zich tot 2018 inzette voor mensen met een beperking of met een slepende ziekte.

Oproep

Via onze krant lanceert Franky een oproep. “Wie alleenstaand is en uit de regio Oostende afkomstig is, kan een mailtje sturen. Uit alle namen trek ik er donderdagavond om 18 uur vier uit. Tot zolang kan men zich inschrijven”, aldus Franky.

Wie alleenstaand is en in de regio Oostende woont, kan een mail sturen naar oostende38@hotmail.com . Daarbij vermeld je je naam, telefoonnummer en adres. Als je na 18 uur door Franky wordt opgebeld, dan behoor je tot de gelukkigen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.