Oostendse kapster in zaak zonder mondmasker: 750 euro boete

Redactie KW

Een Oostendse kapster moet 750 euro boete betalen omdat ze haar mondmasker niet droeg in de zaak. Ze vindt dat te veel en zal zich tegen de boete verzetten.

Kapster Laurette Asser-Kinwa van La Quadra Hairstyle in de Wittenonnenstraat deed naar eigen zeggen gewoon even haar mondmaskertje af om iets te eten en een telefoongesprek te voeren. Er kwam een politieagent binnen – in ‘ware rambostijl’, zo staat er op sociale media – en die gaf de kapster prompt een boete van 750 euro.

“Veel te veel”, zegt Laurette. “Dit vind ik niet correct. We hebben al minder werk door corona. En nu nog dit! Ik weet niet wat ik nu moet doen. Maar ik ga dit niet betalen. Ik zal een advocaat contacteren en hem het nodige laten doen om ons tegen deze boete te verzetten.”

“Niet in rambostijl”

“De agent handelde zeker niet in rambostijl“, beklemtoont burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “Hij was in burger gekleed en gedroeg zich heel rustig. Maar de kapster kwam zelf naar hem toe zonder mondmasker. Ze heeft de inbreuk erkend en ondertekend. Particulieren betalen 250 euro als ze geen mondmasker dragen, maar voor zaakvoerders van handelszaken is het 750 euro. Ik wil er ook op wijzen dat het hier niet om een GAS-boete gaat en dat de opbrengst niet naar de stadskas gaat, maar naar de federale overheid.”

“Deze week heb ik opdracht gegeven om strenger op te treden tegen het niet dragen van mondmaskers. We krijgen veel klachten omdat we te laks zouden zijn. We hebben weken aan een stuk verwittigd, maar kunnen niet blijven verwittigen.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier